Jiří Punčochář
14. července 2015 • 18:57

Hlášení o ztrátách favoritů? Jako nejkrásnější hudba, říká Froome

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Totálním triumfem elitní britské stáje Sky skončila první horská etapa letošní Tour de France. Vjezd do Pyrenejí ovládl její lídr Chris Froome, jehož dominantní představení na vrcholu Pierre-Saint-Martin mu vynesl etapové vítězství a bezmála tříminutový náskok v průběžném pořadí. Druhý dojel jeho pomocník Richie Porte.



„Nestačil jsem se divit zprávám z vysílačky, jak lidé z mého týmu odpárávají jedno velké jméno za druhým,“ pochvaloval si Froome špičkovou práci své družiny. „Nibali odpadá,“ zaznělo mu pak ze sluchátek do uší. „Poslouchalo se mi to jako ta nejhezčí písnička,“ pousmál se Brit. Právě v ten moment se definitivně rozhodl, že za to vezme. Do cíle měl 6500 metrů. Zvládl je sám.

Ne, rozhodující trhák Tour de France ještě zdaleka nemá, závodění vlastně teprve začalo. Ale síla jde ze Sky ohromná. Žlutý dres nyní Froome drží s velkým náskokem 2:52 minut, druhý je Tejay van Gerderen.

Pokračuje propad Vincenza Nibaliho, jehož trápení vyústilo v další ztrátu a sešup na 10. místo, nestačil ani Contador. „My jsme jeli jako z učebnice cyklistiky a já osobně jsem v sedmém nebi,“ nezdráhal se Froome používat superlativy.

„Teď to vezmeme den po dni až do Paříže. Jsme ve skvělé pozici, máme skvělý tým a věřím, že jsme schopni jet defenzivně dost na to, abych žlutý trikot uhájili. Do Paříže je cesta ještě dlouhá, ale samozřejmě jsme z vývoje nadšeni,“ řekl Froome.

Chris Froome ovládl 10. etapu na Tour de France
Chris Froome ovládl 10. etapu na Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud