19. července 2015 • 04:50

Nenávist na Tour! Lídra polili močí, Königův tým čelí urážkám

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chris Froome zase navýšil svoje vedení na prvním místě průběžného pořadí Tour de France, přesto dojel do cíle pořádně dopálený. Během etapy ho totiž jeden z fanoušků polil kelímkem moči a křičel po něm, že dopuje. Froome to dává za vinu médiím, která zpravodajství ze závodu dopingovým tématem silně podbarvují.



Jako Brit s keňskými kořeny měl Chris Froome na startu dnešní 14. etapy velmi slavnostní pocit, Den Nelsona Mandely se chystal oslavit výborným výkonem. To se mu taky povedlo, suverénně si pohlídal všechny svoje nejbližší soupeře a na druhého v pořadí Naira Quintanu získal ještě další vteřiny k dobru, takže nyní vede o 3:10 minut.

Vytočil ho ale jeden z fanoušků, který ho polil močí.

„Jako tým jsme měli skvělý den, kluci udělali výbornou práci. Přišlo však jedno velké zklamání, jeden z diváků na mě chrstnul kelímek moči a křičel něco jako „doper“. To je nechutné, naprosto nechutné. Není to ve jménu sportu. Tohle se nedělá,“ kroutil hlavou držitel žlutého trikotu.

Aby problémů nebylo málo, objevují se zprávy, že jezdci celého týmu Sky včetně Čecha Leopolda Königa čelí na trati urážkám, kterými je častují domácí fanoušci. Především pak ti, kteří podlehli spekulacím, že za Froomovými výkony je doping.

Richie Porte, Froomův domestik, byl prý dokonce inzultován. Úder měl dostat taky od diváka, s informací přišel jiný ze závodníků Theo Bos. „Možná by UCI měla testovat právě tyhle „fanoušky“,“ tvrdí Bos.

Froome neviní všechny Francouze, že by vyjadřovali svoji averzi vůči týmu Sky agresivitou. Naopak, podporu kolem trati si pochvaluje.

„Tohle dělá minorita, jeden nebo dvě individua. Úplně mi tím zničili den,“ postěžoval si.

Před nařčeními z dopingu se pravidelně hájí, po Tour de France plánuje podstoupit dokonce nezávislou prohlídku, aby prokázal svoji čistotu. Z toho, že musí permanentně dokazovat vlastní nevinu, viní Froome média.

„Jako tým pracujeme extrémně tvrdě. Pokud nás někdo neustále obviňuje, je to jako pohrdání naší prací. Některá média… jejich zprávy a pokrytí závodu vedly k tomuto incidentu. Nebylo to profesionální, jak se psalo. Pak to dojde až sem.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud