19. července 2015 • 17:30

Agrese od diváků? Cyklisty týmu Sky chránila na Tour policie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklisty týmu Sky chránila po nedávných incidentech před startem dnešní 15. etapy na Tour de France policie. Ředitel závodu Christian Prudhomme stejně jako lídr britské stáje Chris Froome viní z vystupňování agrese média, jež neustále spekulují o dopingu jezdců.



"Kluci mají strach," vysvětlil sportovní ředitel Sky Nicolas Portal, proč týmový autobus chránila před dnešní etapou pětice policistů. Ti žádnou událost řešit nemuseli.

Cyklisté Sky čelí na Tour kvůli své dominanci zčásti nepřátelské náladě a pochybnostem ze strany některých novinářů, expertů i fanoušků. Během první horské etapy někdo uhodil do žeber Australana Richieho Portea, v sobotu fanoušek chrstnul na Froomea moč a na českého vrchaře Leopolda Königa pár diváků bučelo, takže v kopci zastavil a šel si s nimi jejich postoj vyříkat.

"Je tu souvislost mezi tím, co je novinách, televizi a rádiu, a tím, co se děje u silnice," řekl ředitel Tour Prudhomme. Froome v sobotu hovořil o "nezodpovědném zpravodajství".

Dopingové spekulace se rozhořely po první pyrenejské etapě, v níž Froome deklasoval konkurenci a vybudoval si téměř tříminutový náskok. Bývalý slavný francouzský cyklista Laurent Jalabert například uvedl, že ho Britovo představení znepokojilo. "Lidé věří tomu, co vidí v médiích," poznamenal Froome.

Po 15. etapě vydržel ve žlutém trikotu pro vedoucího jezdce Christopher Froome
Po 15. etapě vydržel ve žlutém trikotu pro vedoucího jezdce Christopher Froome

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud