20. července 2015 • 18:15

Nebezpečná Tour! Königův kolega narazil hlavou do sloupu, skončil v rokli

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tohle vypadalo ošklivě. Do britského cyklisty Gerainta Thomase před cílem 16. etapy Tour de France lehce vrazil Warren Barguil. Thomas po srážce nestihl vybrat zatáčku, hlavou narazil do telefonního sloupu a spadl do rokle. Naštěstí to na žádné horší zranění nevypadá. "Po opravdu ošklivém pádu Geraint Thomas nejenže dokončil 16. etapu, ale dokázal i udržet své průběžné 6. místo," napsala stáj Sky krátce po závodě na Twitter.



Tým Sky v šestnácté etapě muselo pořádně zatrnout. Během závodu potvrdila, že účast na Tour vzdal Pete Kennaugh. "Peta trápí poslední dva dny onemocnění dýchacích cest," potvrdil týmový lékař Richard User na stránkách stáje Sky. "Je samozřejmě velmi zklamaný, jel nyní domů odpočívat a zotavit se."

Krátce před koncem etapy ve sjezdu Col de Manse však málem přišla o dalšího jezdce. Po srážce s Warrenem Barguilem ztratil nad svým kolem kontrolu Geraint Thomas a poté, co narazil hlavou do sloupu, upadl ošklivě do rokle, kde zůstal ležet.

Naštěstí se mu však nic vážného nestalo, aspoň podle prvotních informací. Dokázal se totiž oklepat, nasedl na kolo a do cíle dojel. Dokázal navíc i udržet své průběžné šesté místo v závodě.

"Jsem v pořádku. Trošku otřesený, ale v pořádku. Měl jsem už i horší pády," uklidnil fanoušky po dojezdu do cíle. "Je to frustrující, protože makáte tvrdě, abyste se dostal přes stoupání. Nevím proč na sjezdech kluci nesedí tam, kde jsou. Jaký je rozdíl mezi pátým a třetím místěm? Každý ví, jak těžké je dostat se dolů," kroutil hlavou. 

Na svého kolegu si vzpomněl i lídr celého závodu Chris Froome: "Nikdy není příjemné slyšet, že vás spoluhrát havaroval, zvláště, když se jedná o Thomase, který dal do závodu úplně všechno. Naštěstí je v pořádku," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud