22. července 2015 • 19:00

Slzy zklamání. Favorit Van Garderen odstoupil, na Tour skončil

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl blízko historickému úspěchu, přesto na něj letos nedosáhne. Tejay van Garderen, který byl v letošním ročníku Tour de France na skvělém třetím místě za Chrisem Froomem a Nairo Quintanou, musel odstoupit ze závodu. Trpěl prý bolestí hlavy. V sedmnácté etapě skončil také polský závodník Michal Kwiatkowski. 



Tohle je pro stáj BMC Racing obrovská rána. Nejdříve přišla v pondělí o Grega van Avermaeta, poté o svou největší naději. Ze 17. etapy Tour de France musel odstoupit Tejay van Garderen, do té doby třetí muž v průběžném bodování.

Nadějný americký cyklista musel odstoupit kvůli bolestem hlavy. Etapu, do jejíhož konce zbývalo 75 kilometrů, zkoušel dojet, málem se však neudržel v sedle a do stájového auta téměř ani nedošel. Velká rána to byla i pro něj, svůj konec v závodu obrečel, museli ho utěšovat členové týmu.

Van Garderen v roce 2012 skončil na Tour de France pátý, stal se nejlepším mladým jezdcem ročníku. O dva roky později skončil také na pátém místě. Letos byl krůček od dosažení svého maxima, to se mu už však nesplní.

V 17. etapě Tour de France skončil také polský cyklista Michal Kwiatkowski, důvody odchodu však jeho stáj Etixx Quick Step neoznámila.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud