24. července 2015 • 04:40

Hledání motorů v kolech? Bicykl odevzdali vítěz etapy i Froome

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S menším humbukem než dosud, o to však pečlivěji hledají techničtí komisaři na Tour de France skryté motory v kolech těch nejlepších závodníků. Včerejší kontroly v cíli byly už čtvrtými na letošním ročníku. Kola museli odevzdat i vítěz etapy Romain Bardet, lídr Chris Froome, druhý v pořadí Nairo Quintana nebo Slovák Peter Sagan.



Informace o hledání motorů v závodních kolech není nová. Díky týmu Kaťuša nyní taky víme, jak taková kontrola probíhá. Obvyklé montování bicyklu za plentou se podařilo vyfotit tiskovému mluvčímu týmu Philippu Maertensovi.

Činovníci používají malinkou kameru, napojenou na mobilní telefon, na jehož displeji kontrolují, co je uvnitř středových trubek každého z kol.

„I moje kolo bylo kontrolováno, můžu to potvrdit. Jsem šťastný, že tyhle kontroly nadále probíhají. Asi je potřeba prověřit všechny spekulace, které tady cirkulují,“ řekl Chris Froome novinářům po etapě. Patří k těm, kdo boj proti ilegálním praktikám podporují.

„Řekl bych, že převážná většina podezření koluje na sociálních médiích, ale proč je neprověřit. Nepřicházejí odnikud. Víme, že nrůzné technologie existují,“ potvrdil zprávy, že motory v kolech se skutečně používají. Tvrdí to i Greg LeMond, bývalý vítěz Tour de France.

Není to však zřejmě na letošním ročníku. Kontrola byla už čtvrtá a není znám jediný pozitivní nález. „Nic neodhaleno,“ referovala taky stáj Kaťuša.

Kontroly probíhaly už na Giru d’Italia a taky byly neúspěšné.

Chris Froome drží žlutý trikot i po 18. etapě
Chris Froome drží žlutý trikot i po 18. etapě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud