24. července 2015 • 12:10

Srazila ho motorka a platil pokutu. Kameraman řádil ve finiši etapy

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Slovák Peter Sagan může být nakonec rád, že řidič televizní motorky mu na Tour de France nedávno „jen“ bránil v cestě. Dva borci Astany se včera potkali s ještě větším divočákem za řidítky. Rydera Hesjedala minul tak prudce, že málem sejmul už jeho, rychle pokračoval vpřed a tak porazil na zem Jakoba Fuglsanga. Co na to vedení Tour? Potrestalo ho do konce závodu.



Motorky jezdí mezi jezdci na Tour de France velmi blízko, aby byly schopné zprostředkovat unikátní záběry pro televizní diváky. Ale někdy je to už moc.

Svoje o tom ví po včerejšku Jakob Fuglsang z Astany.

„Ten týpek může být rád, že ho nemám po ruce,“ prskal po etapě, během níž šel nedobrovolně na zem. Srazil se totiž s motorkou. „Kdyby to tak nebylo, asi bych nekrvácel, ne?“ kroutil hlavou.

Krev mu tekla ve zbývajících pětačtyřiceti minutách do konce etapy. Aby mohl co nejrychleji nasednout na kolo, činovníci Astany mu v tom pomáhali. Za to dostal nejen Fuglsang, ale i funkcionář Dmitrij Fofonov pokutu oba po padesáti švýcarských francích.

VIDEO: Srážka s Jakobem Fuglsangem z pohledu kameramana

Vysvětlení? Konání poškozující image cyklistiky…

Motorka, vezoucí kameramana Eurosportu, si zřejmě zasedla na cyklisty Astany. Už Rydera Hesjedala pořádně vystrašila, když prudce zatočila směrem k němu a donutila ho narychlo uhýbat.

Aby toho nebylo málo, nejen že Fuglsang musel za následek nárazu zaplatit pokutu. Motorka ovlivnila i finiš etapy, protože její „intervence“ přišla na vrcholu náročného stoupání na Col du Glando, když se rozdávaly karty pro popkusy o rozhodující únik.

„Na Glandonu vznikla situace, že Fulsganga srazila motorka, (vítěz etapy) Romain Bardet toho využil k útoku a já jsem ho nechal jet. To byla osudová chyba,“ smutnil v cíli druhý Pierre Rolland. Sice ho částečně potěšilo, že vyhrál jeho krajan, ale nemohl se zbavit hořkosti. „Druhý není první…“ smutnil.

I tak to může dopadnout, když se motorka motá moc blízko.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud