27. června 2016 • 09:10

Cyklista-bitkař! Pojede Tour, týden před ní se porval v hotelu s opilcem

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu, kdy si cyklisté napříč Evropou testovali formu na svých domácích šampionátech a ladili se na Tour de France, která začíná v sobotu, musel jeden z případných černých koní závodu zůstat doma. Francouzský sprinter Nacer Bouhanni (stáj Cofidis) se v noci ze soboty na neděli porval v hotelu, kde před francouzským „mistrákem“ bydlel, zranil si ruku a nemohl závodit. Jeho účast na Tour to však prý neohrozí, stejně jako plán vyhrávat etapy s hromadným dojezdem.



Nacer Bouhanni je razantní sprinter, který se nebojí použít svoje kilogramy, aby se prosadil. Krátce před nedělním ránem ve francouzském Besanconu to ale přehnal. V prudké výměně názorů s opilci, jejichž hluk ho obtěžoval, utržil několik ran a musel vyhledat ošetření. Po něm má na ruce ránu a čtyři stehy.

„V noci před závodem zaznamenali Nacer Bouhanni a jeho bratr Rayane nepřetržitý hluk ze společenské místnosti v hotelu. Nacer požádal hosty o klid. Byl napaden opilými klienty hotelu. Byl zraněn na ruce a převezen na pohotovost,“ uvedl tým Cofidis v prohlášení.

List L'Equipe uvedl, že k potyčce na hotelu došlo ve čtyři hodiny ráno. Bouhanni se prý snažil několik opilců napřed uklidnit, než začaly létat pěsti. Podle L'Equipe se cyklista zranil na ruce, když jednoho z protivníků praštil pěstí do obličeje a zlomil mu zub.

Cofidis potvrdil, že zraněn nezabrání Bouhannimu startovat na Tour de France. Začíná se tradičním slavnostním odjezdem v sobotu po poledni z Mont-Saint-Michel.

Možná není úplně náhodou, že konflikt, do kterého se Bouhanni dostal, skončil rvačkou. Úspěšný francouzský cyklista už několik let plánuje, že za pár let vymění kolo za boxerské rukavice. V juniorském věku už v ringu bojoval, než dal přednost cyklistice, a po skončení závodní kariéry by se k boxu rád vrátil a věnoval se mu profesionálně.

„Zhruba ve 32 letech přestanu závodit a zbudou mi ještě minimálně dva roky na to, abych to v boxu dotáhl tak daleko, jak jen budu moci,“ plánuje vítěz tří etap na Giru d'Italia a dvou na Tour de France.

Box si i jako cyklista každoročně nechává jako součást zimní přípravy, pro sprintera je prý boxerský trénink ideální. Podle trenéra boxerského klubu v Sedanu, kde tradičně absolvuje kemp, má Bouhanni reálnou šanci stát se minimálně francouzským mistrem v superlehké váze. „Box je moje vášeň, cyklistika je má práce,“ prohlásil Bouhanni.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud