4. července 2016 • 18:31

Cavendish vyhrál 3. etapu Tour de France. Sagan uhájil žlutý trikot

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sagan se drží! Slovenský cyklista Peter Sagan i po třetí etapě Tour de France uhájil roli dosavadního lídra a i v zítřejší 233 kilimetrů dlouhé etapě pojede ve žlutém trikotu. Elitní slovenský spurtér i dnes bojoval o prvenství, nakonec dojel čtvrtý. Třetí etapu nakonec vyhrál Mark Cavendish, který v těsném spurtu o centimetry porazil André Greipela. 



V průběžném pořadí má Sagan náskok osmi vteřin před Francouzem Julianem Alaphilippem. Jeho stájový kolega z týmu Tinkoff Roman Kreuziger, jenž dojel v hlavním pelotonu na 33. místě, se coby nejlepší z Čechů posunul z osmé na sedmou příčku.

Cavendish s Greipelem po vyrovnaném souboji v cílové rovince 223,5 km dlouhé rovinaté etapy museli dlouho čekat na vyhodnocení cílové fotografie. Ta nakonec rozhodla o vítězství jednatřicetiletého britského sprintera, který si připsal 28. etapový triumf na Tour a v historickém pořadí se vyrovnal na druhém místě legendárnímu Francouzi Bernardu Hinaultovi. Více výher má už jen slavný Belgičan Eddy Merckx (34).

Už jsem vyhrál o víc, už jsem ale vyhrál i o méně," konstatoval Cavendish. "Obyčejně vím, jestli jsem vyhrál nebo prohrál. Když jsem dneska projel cílem, tak nějak jsem věděl, že jsem to dokázal, ale stát se mohlo všechno," okomentoval těsný souboj.

Zhruba 50 metrů před cílem to přitom po druhém Greipelově nástupu vypadalo, že už Cavendish odpadá. "Věděl jsem, že musím zaútočit zezadu. Chtěl jsem se držet za Greipelem a vyrazit ke spurtu. Docela mě pak překvapil, ale jsem rád, že jsem to nakonec zvládl," dodal.

V úterý na peloton čeká další rovinatá část. Trasa dlouhá 237,5 kilometru z Saumuru do Limoges je nejdelší etapou letošní Tour a její závěr nabídne spurtérům opět příležitost zazářit.

Výsledky cyklistického etapového závodu Tour de France

Cyklistický závod Tour de France - 3. etapa: Granville - Angers (223,5 km):
1. Cavendish (Brit./Dimension Data) 5:59:54, 2. Greipel (Něm./Lotto), 3. Coquard (Fr./Direct Energie), 4. P. Sagan (SR/Tinkoff), 5. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 6. Enger (Nor./IAM Cycling), 7. Kittel (Něm./Etixx-Quick-Step), 8. Laporte (Fr./Cofidis), 9. McLay (Brit./Fortuneo), 10. Groenewegen (Niz./LottoNL), ...33. Kreuziger (ČR/Tinkoff), 118. Bárta (ČR/Bora Argon) všichni stejný čas, 195. Vakoč (ČR/Etixx-Quick-Step) -3:31.

Průběžné pořadí: 1. P. Sagan 14:34:36, 2. Alaphilippe (Fr./Etixx-Quick-Step) -8, 3. Valverde (Šp./Movistar) -10, 4. Froome (Brit./Sky), 5. Barguil (Fr./Giant), 6. Quintana (Kol./Movistar), 7. Kreuziger, 8. Gallopin (Fr./Lotto), 9. Aru (It./Astana), 10. Martin (Ir./Etixx-Quick-Step) všichni -14, ...144. Bárta -7:05, 145. Vakoč -7:15.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud