17. července 2016 • 21:00

Froome si upevnil pozici lídra Tour: Od soupeřů jsem čekal větší útoky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letošní Tour de France zatím plní roli největšího favorita na jedničku. V patnácté etapě se dokázal Chris Froome vypořádat s náročnou trasou a pozici lídra si upevnil. Druhý Bauke Mollema na něj stále ztrácí minutu a 47 vteřin. "Dneska ráno jsem očekával od svých soupeřů větší útoky," přiznal držitel žlutého trikotu.



Přestože do cíle 15. etapy dojel Froome na čtrnáctém místě, dokázal si vedení udržet stále stejné. Sám po závodu přiznal, že čekal od svých soupeřů trochu víc. "V průběhu závodu jsem očekával útoky od stáje Movistar, protože měli v úniku dva silné jezdce," popsal.

Přestože má v průběžném bodování hned za sebou Mollemu a Yatese, za největší soupeře v dnešní etapě považoval jiné jezdce. Ti podle něj nezabrali tak, jak očekával. "Valverde (Movistar) měl jet, když Aru (Astana) provedl svůj útok. Bardet (AG2R La Mondiale) se snažil zabrat na vrcholu, ale měl jsem pocit, že nikdo nemá dost silné nohy, aby ujel na větší časový rozdíl," vypisoval důvod, proč se protivníkům nepodařilo jeho pozici oslabit.

Dvojnásobný vítěz Staré dámy věří, že si žlutý trikot udrží až do konce závodu. Veškerou důvěru vkládá do svých domestiků ze stáje Sky. "Když se blížila Tour, tak jsem řekl, že jsem ve velmi privilegovaném postavení, protože Sky postavili nejsilnější tým co kdy byl. Mám s sebou jezdce, kteří byli vůdci v jiných týmech. Třeba Wout Poels, vítěz závodu Lutych-Bastogne-Lutych. Jsem vděčný a šťastný, že mám týmového kolegu, jakým je on. Pro mé protivníky to je demoralizující," pochválil parťáka.

Do konce letošního ročníku Tour de France zbývá přesně týden. Na jezdce čeká v úterý druhý volný den, v neděli se už tradičně závodit nebude. Se svou momentální pozicí je tak právoplatně spokojený. "V tuhle chvíli jsem šťastný. Jsem v lepší situaci, než jsem v tomto bodě závodu čekal," dodal.

VIDEO: Podívejte se na závěrečný spurt v 15. etapě:

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud