4. února 2014 • 05:00

Neskutečné! UCI zkoumala, zda neměl šampion Štybar v kole motorek

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar byl po nedělním závodu, kde získal třetí titul šampiona, podroben nečekané kontrole. Komisaři Mezinárodní cyklistické unie (UCI) se rozhodli prověřit, zda český šampion i jeho dva kolegové ze stupňů vítězů neměli v kole motorek. Nenalezli však nic.



Komisaři UCI po dojezdu závodu na mistrovství světa v Hoogerheide zkoumali kola medailistů, zda nedošlo k takzvanému mechanickému dopingu. Odstranili z kol sedla a za pomoci malé kamerky prověřovali, zda nejsou uvnitř kola motorky.

Podle listu Het Nieuwsblad nenalezli komisaři žádný zakázaný prvek. A to na kole Štybara, stejně jako u druhého Nijse a třetího Pauwelse.

Na možné používání zakázaných prostředků tohoto typu upozornil v lednu v italské televizi Danilo di Luca, který tvrdil, že použití motorků uvnitř rámu kola by bylo možné.

Podezření, že využívá motorek, čelil už v roce 2010 vynikající švýcarský časovkář Fabian Cancellara. Spekulovalo se o tom, že díky takové pomoci vyhrál třeba závod Paříž - Roubaix. Ani jemu se ale nic neprokázalo.


„Vím, jak jsem dosáhl své vítězství. Mám motor, ale pouze v mém těle. To je ten nejsilnější motor, jaký si dokážete představit. Během posledního desetiletí jsem snad ukázal, že nepotřebuji žádnou pomoc nějakého motoru,“ prohlásil do médií Cancellara.

„Je frustrující, když musíte čelit takovým podezřením, ale to je zkrátka život,“ dodal.

Nový mistr světa Zdeněk Štybar zdraví druhého Belgičana Svena Nyse
Nový mistr světa Zdeněk Štybar zdraví druhého Belgičana Svena Nyse

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud