13. dubna 2015 • 10:04

Kousek od TRAGÉDIE! Peloton se Štybarem málem smetl vlak

Autor: iSport.cz, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistická jednodenní klasika Paříž-Roubaix se jezdí od roku 1896. Podobně dramatický moment, který nabídl letošní ročník a ve kterém bral český závodník Zdeněk Štybar senzační druhé místo, k vidění v bohaté historii závodu možná nebyl. To, když projíždějící rychlovlak rozdělil peloton a jen se štěstím nedošlo k tragické nehodě.



Specifikem závodu, který se jezdí v severní Francii poblíž hranic s Belgií a chlubí se přezdívkou Peklo severu, bývají kluzké dlažební kostky. Cyklisté po nich část trati projíždí, těžkým pádům se vyvarovat nejde. Belgičan Stijn Devolder, který byl převezen do nemocnice s poraněným obličejem a nohama, nebo britský reprezentant Geraint Thomas by mohli vyprávět.

Letos ale nebezpečí číhalo i na železničním přejezdu poblíž městečka Wallers zhruba 85 kilometrů před cílem.

V okamžiku, kdy peloton přejížděl koleje, se ozval zvukový signál znamenající blížící se vlak. Závory se majestátně začaly skládat k zemi, někteří závodníci ale ještě přes koleje přejížděli. Část z nich, včetně francouzského šampiona Arnauda Démarea, dřevěné závory při podjíždění "pohladily" po helmě. O pár okamžiků později se stejným místem prohnala vlaková souprava. Jak málo scházelo k tragédii...

VIDEO: Podívejte se na nebezpečný incident během závodu Paříž-Roubaix


Pořadatelé závod po incidentu zpomalili a nechali jezdce, které vlak zdržel, dojet peloton. Závodníky, kteří závoru podjeli, mohli dokonce diskvalifikovat, ale neučinili tak. Do cíle 253,5 km dlouhého závodu dojel na skvělém druhém místě Zdeněk Štybar, kterého v závěrečném spurtu předjel jen John Degenkolb z Německa.

Český jezdec se tak potřetí v sezoně dostal na stupně vítězů v některé z "klasik", když navázal na triumf ze Strade Bianche a druhou příčku z Harelbeke.

Tragédie nebyla daleko. Vlak přejel přes přejezd jen pár vteřin po části pelotonu.
Tragédie nebyla daleko. Vlak přejel přes přejezd jen pár vteřin po části pelotonu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud