18. srpna 2015 • 13:00

König na CHATU: Já teď pomůžu Štybarovi na MS, on mně za rok v Riu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do redakce Sportu v úterý zavítal cyklista hvězdné stáje Sky Leopold König. Ten zde vstoupil do Síně slávy a našel si čas i na odpovědi čtenářům iSport.cz při ONLINE rozhovoru. Jak budou mít rozdělené role v českém týmu na MS? Kam to mohl dotáhnout v hokeji či jak je to s dopingem v cyklistice? Projděte si všechny Königovy odpovědi.



König v Síni slávy Sportu: Cyklistika je bolest a trápení
Video se připravuje ...

Leopold König

Roubas, 18. srpna 2015
Zdravím vás a chci se zeptat... Na letošní Tour se hodně řešily uniklé Froomovy záznamy, jak to bral v soukromi? A co vy osobně - setkal jste se někdy s dopingem, třeba v podobě nabídky začni brát a dostaneme tě někam? Díky a ať se daří!
Froome se ukázal na letošní Tour jako velice silný nejen závodník, ale i člověk, když se musel vyrovnávat s obrovským tlakem fanoušků a médií obecně. Co se dopingu týká, nikdy jsem do styku s dopingem nepřišel ani z pozice, že by mi kdokoliv cokoliv nabídl, ale věřím, že pokud se člověk k dopingu dostat chce, tak si cestu vždycky najde a bohužel se v dnešní době najdou naštěstí pouze individua, kteří to zkusí. Děkuji vám všem za otázky a těším se na viděnou na některých ze závodů. Leo
Vláďa, 18. srpna 2015
Do SKY jsi šel s tím, že je to špičkový tým, který tě svými tréninkovými metodami může posunout výš. Už na sobě pozoruješ nějaké změny k lepšímu. Moc ti fandím a přál bych si abys jednou bojoval s těmi nejlepšími o vítězství.
Proto jsem podepsal na dva roky, protože první rok se člověk může v takovém týmu seznamovat s novým prostředím a novými metodami a může se stát, že mu to nemusí sednout hned napoprvé a musí si zvyknout na spolupráci s novým trenérem. Výsledkem této práce je můj nejlepší výkon na závodech grand tours, takže zlepšení pravděpodobně nějaké proběhlo.
Pavel Studenovsky , 18. srpna 2015
Ahoj Leo jak by si srovnal letošní a loňskou tour de france na této vítězství vašeho lídra a na té minulé výborný úspěch osobní.Co je pro tebe lepší
Individuální úspěch je samozřejmě mnohem větší a silnější než pracovat pro někoho, ale týmový úspěch je úplně jiný druh emocí
Marde, 18. srpna 2015
Jaké byly pocity při pádu v poslední etapě TdF? Na co člověk pomyslí v takové chvíli? Jinak gratuluji k podílu na vítězství Sky a Frommeho v TdF2015!
Když člověk spadne po osmnácti etapách na Tour, do té doby relativně bez pádu, tak si představí, jak další tři týdny po Tour bude u moře brečet s otevřenýma ránama.
Pavel, 18. srpna 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na Cancellaru při Roubais a Flandrech několik let zpátky, kdy si nejspíše pomohl motorkem v kole (video na youtube tomu nasvědčuje)? Viděl jste to video? Bavili jste se o tom někdy s kolegy z pelotonu? A co podezřelé točení zadního kola Hesjedala na loňské Vueltě? Věříte tomu, že si tihle cyklisté pomohli motorkem?
Vnímám to jako naprosto nereálné, ale je dobře, že se kola jezdců namátkově při závodech testují.
Hubas, 18. srpna 2015
Sám z pozice profi sportovce se zeptám - na co upínáš své myšlenky,když se při závodě dostaneš do momentů fyzické krize? Co ti pomůže takové okamžiky překonat a nepolevit v tempu? Díky za odpověď,přeji mnoho zdaru.
Hlava je samozřejmě polovina úspěchu, každý sportovec na této vrcholové úrovni má svoje věci, jak si udržet právě tu mentální výhodu. Já osobně se snažím myslet na dovolenou, až to skončí.
david, 18. srpna 2015
Jsi zklamaný, že nejsi v nominaci Sky na vueltu ?
Nejsem, třetí grand tour v sezoně bych zatím nezvládl.
martin kocman, 18. srpna 2015
Dobrý den Leo, nebylo by možné aby úspěšní cyklisté jako Vy spolupracovali na nějakých dětských akademiích? Motivační a tréninková videa jako udělal např. Jarda Jágr? Děkuji a ať se podaří vše co by jste si přál, držíme palce.
Velice dobrá myšlenka, těch pár videí co natočil Jarda Jágr udělalo víc než celá řada funkcionářských proslovů. Já osobně bych v tomto duchu chtěl jednou navázat, podobným způsobem motivovat mládež.
Vláďa, 18. srpna 2015
Kdybys nejezdil na kole, dokázal by ses na vrcholové úrovni prosadit i v jiném sportu?
Tím, že jsem začínal v hokeji, na relativně vysoké úrovni v Čechách, a chtěl jsem jednou dosáhnout mety NHL, tak ambice jsem na to měl a kdybych u hokeje zůstal, určitě bych měl ambice být minimálně v extralize. Těžko říct, jestli bych toho dosáhl.
Dan888, 18. srpna 2015
Ahoj Leo, má otázka je k letošnímu MS v Richmondu je tvůj start už jistý ? Přece jenom trať není pro tebe, ale měl by si být pomocníkem asi Štybymu, ale příští rok jsou OH v Riu, kde by ti trať měla vyhovovat, takže je to domluvený ze Zdeňkem tak, že letos pomůžeš ty jemu a on tobě příští rok na OH ? Jinak děkujeme za ty skvělé zážitky s celé sezóny a už se těšíme na tu příští :)
Přesně tak, v ideálním případě já pomůžu Zdeňkovi letos na MS a příští rok, kde na olympiádě by trať měla sedět mně, by se role mohly obrátit.
MICHAL, 18. srpna 2015
Ahoj jak se vam líbila Czech cycling tour,kde jste vyhrál královskou etapu.Myslíte že by se v Česku moch jet i kvalitnější etapový závod?Jak se vam zatím v týmu SKY líbi a jak se vam líbi Vaše pozice ve SKY? Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí a úspěchů v dalších závodech.
Tým Sky je největší tým na světě a adaptace do tohoto týmu nebyla jednoduchá, ale po stránce lidské jsem se v tom týmu cítil jako doma už po krátké době. Všichni jsou naprosto profesionální a snažili se mi přestup a změnu ulehčit. Je pravda, že začátky nebyly jednoduché z toho důvodu, že spousta jezdců je na vysoké úrovni a člověk se jim snaží vyrovnat, kolikrát na úkor právě regenerace, a snadno může dojít k přetrénování.
Šimon, 18. srpna 2015
Ahoj Leo, moc ti gratuluju k letošním výkonům!! Udělal jsi mi velkou radost :))) Chtěl bych se zeptat, kolik hodin týdně regeneruješ a jaké prostředky k tomu využíváš?? Díky
Každý den, v okamžiku kdy skončí trénink, začíná automaticky regenerace, a to obnáší spoustu regeneračních metod od masáží přes ledové koupele až po cvičení s fyzioterapeutem, balanční cvičení, posilování.
Petrik, 18. srpna 2015
Ahoj Leo. Jsi pripraven jet na MS a v jake roli? Jste schopni Vy vsichni dobri Ty, Bartic, Stybi atd. podridit se uspechu jen jednomu z Vas? Ze bys sve osobni ambice obetoval treba Stybimu?
Myslím si, že závod předurčuje Zdeňka Štybara k tomu, aby byl náš lídr, a všichni ostatní jezdci v reprezentaci by se mu měli podřídit a myslím si, že jsme připraveni na to pomoct mu v závodě.
Alberto Contador, 18. srpna 2015
Ahoj Leo, prvně bych Ti chtěl poděkovat za to, jak reprezentuješ českou cyklistiku. Chtěl bych se tě zeptat, zda si myslíš, že buď ty nebo někdo jiný z českých závodníků má na to někdy vyhrát Giro, Tour nebo Vueltu? A druhá otázka, jak si myslíš že se tvůj tým Sky popasuje se ztrátou Richie Porta? Dle mě nejlepší domestik na okruhu. Díky za odpověď, přeju hodně štěstí a ať se daří :)
Vyhrát Giro, Tour nebo Vueltu, k tomu člověk potřebuje předpoklady, které má momentálně jenom Roman Kreuziger a já z českých cyklistů, a pokud jsme oba v minulosti dosáhli top ten, tak je reálná šance dál bojovat o pódium, případně o vítězství. Ztráta Richieho bude velká, protože to není jen skvělý domestik, ale i jeden z nejlepších vrchařů na světě.
Honza, 18. srpna 2015
Ahoj Leo, jak myslíš, že to může dotáhnout daleko Czech tour? Trochu se bojím, aby to nedopadlo, jako tenkrát, když pan Vašíček pořádal exhibiční kriťák na Václav. náměstí a hvězdy typu Ullrich nedostali za svou účast zaplaceno. Pochopitelně doufám v opak. Díky a přeji hodně štěstí do dalších závodů. H.
Czech Tour má našlápnuto k postupnému vývoji až potenciálně do kategorie 2.HC, což je nejvyšší kategorie pod World Tour, pořadatelé to dělají všechno chytře a postupně a nemají žádné velkolepé plány, že by jeden rok udělali World Tour a pak zmizeli ze scény, ale budují závod postupně a tak by to mělo vypadat.
Tomáš Florian, 18. srpna 2015
Zdravím tě Leo. Chci se zeptat, máš letos v plánu jet Tour of Britain? Díky
Teoreticky je to jedna z možností, pokud by se někdo z týmu od nás zranil nebo onemocněl.
radek, 18. srpna 2015
Dobry den. Nebyl jste nominován na Vueltu,ale sam jste s tím asi ani nepočítal...je to vůbec v lidských silách zvládnout tři velké grand tour v jedné sezóně? Děkuji.
V lidských silách to určitě je, ale jet na pořadí není v lidských silách. Dvě grand tour v sezoně jsem jel poprvé a cítím, že je to dost.
Herda, 18. srpna 2015
Zdravím chtel jsem se zeptat jestli se v pelotonu bavíte i s ostatními lidry (Contador, Nibali) nebo jestli se opravdu soustředíte na svůj tým diky za odpověď at se daří
Toho času při etapě je kolikrát docela dost, takže několik slov se všemi závodníky si člověk během Tour vymění.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud