20. srpna 2015 • 15:50

Vuelta startuje šokem: sobotní časovka vede po pláži, jezdci se bouří

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně nečekané překvapení čekalo na cyklisty, kteří si ve čtvrtek ráno přijeli vyzkoušet části sobotní úvodní etapy letošní Vuelty, časovky s cílem v přímořské Marbelle na jihu Španělska. Sedm a půl kilometrů dlouhá trasa se vine podél moře, vede přes plážové chodníčky a dokonce skrz zlatavý písek! „Děláte si srandu?“ mračí se například Nicolas Roche, jezdec týmu Sky.



Místo na silnici začne letošní Vuelta, jubilejní 70. vydání tohoto třetího z pravidelných závodů Grand Tours, na pláži. Ospalé letovisko Marbella v rozpálené jihošpanělské Andalusii, vyhledávané především britskými a ruskými turisty, hostí úvodní časovku skutečně stylově. Tedy hlavně pro dovolenkáře…

Elitní cyklisté budou muset v rámci bitvy s chronometrem zdolat také typické pobřežní promenády z dřevěných desek, úseky napříč plážemi jim překlenou dráhy složené z gumových čtverců, na jiná místa pláže nanosili organizátoři desky z dřevotřísky.

Část etapy nakonec pojede i pískem. „To jako vážně? Jaký z toho máte dojem?“ zvedal na konci tréninku obočí Chris Froome, vítěz letošní Tour de France. Ihned vyrazil za představitelem cyklistické asociace, pověřeného dohledem na Vueltou, aby se ho tázal: „Přijde vám rozumné nechat nás v rychlosti nad padesát kilometrů v hodině jezdit plážovým pískem?“

Jeho kolegové z pelotonu si už takové servítky nebrali. „Tohle myslí UCI vážně, že je akceptovatelné?“ namířil Rory Sutherland z Movistaru prstem na funkcionáře Mezinárodní cyklistické unie. „Časovka Vuelty!!!! Děláte si srandu????“ rozpálil se na Twitteru Nicolas Roche.

Do soboty, než Vuelta začne, se zvedne dotazů a připomínek jistě ještě více. Pravděpodobné ale je, že cyklisté ani s protesty nic nezmůžou, vzhledem k tomu, že organizátoři jsou se svým nápadem nechat Frooma a spol. bojovat v pruhu mezi lehátky a palmami spokojeni.

Oficiální twitterový účet závodu ukazuje na fotografii jednorázově vytvořenou rampu, pokrytou rudou barvou a vedoucí kamsi doprostřed pláže kousek od moře. To má být cíl vstupní etapy.

„Všechno je připraveno!“ hlásí tým Vuelty hrdě.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud