31. srpna 2015 • 10:22

Raboňův závod pomohl dětem. Straka si povídal, vyhrál Hudeček

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý profesionální cyklista František Raboň ukázal nový způsob, jakým se dají dělat bikové maratony. V sobotu uspořádal ve Šťáhlavicích u Plzně charitativní závod, který vynesl 75 tisíc jako příspěvek pro hendikepované děti z Centra Hájek, k tomu akci podpořila na trati i hokejová ikona Martin Straka. Vítězem se stal Jiří Hudeček.



Premiérový ročník benefičního Porsche Plzeň cyklistického závodu Františka Raboně měl od začátku charitativní podtext. O výsledky šlo až ve druhé řadě. Veškerý výtěžek ze startovného, který činil při sto padesáti účastnících 75 tisíc korun, šlo na Centrum Hájek, které pomáhá hendikepovaným dětem s rehabilitací.

„Mám velkou radost, protože za sebou máme opravdu povedenou premiéru. Účast byla solidní, počasí vyšlo a my jsme mohli stoprocentně dostát slibu, že celá výše vybraného startovného zamíří na podporu služeb dětského stacionáře Centra Hájek,“ byl spokojený Raboň, pětinásobný účastník Gira d´Italia a vítěz podniku Kolem Murcie 2010.

V okolí louky ve Šťáhlavicích vyhrál zkušený Jiří Hudeček. „Podobných závodů je dnes poměrně dost, ale tenhle byl opravdu výjimečný. Nestává se, abych vítězil pro dobrou věc. Trať ale nebyla vůbec jednoduchá. Nebyla na ní typická těžká stoupání, ale stále mnoho dlouhých a táhlých výjezdů, které dokázaly pořádně potrápit,“ vítěz.

K dispozici byla i poloviční trať, na které se objevil symbol plzeňského hokeje Martin Straka i další šampion extraligy Michal Dvořák. Oba jeli celou dobu spolu, většinu cesty si povídali a obsadili 21. a 22. pozici. Kratší závod dokonce absolvoval i sám Raboň, ale 55. místem jasně ukázal, že mu nešlo vůbec o výsledek.

„Věřím, že se nám tu podaří vybudovat závod, který bude mít tradici,“ dodal bývalý vynikající časovkář.

Porsche Plzeň Cup - 50 km: 1. Hudeček (Symbio Cannondale) 1:41:11, 2. Rajchart (Česká Spořitelna) +1:46, 3. Kesl (Nejlevnějšípneu) +8:16. 25 km: 1. Frank (Kola-bbm.cz) 52:59, 2. Bittner (Author Team Stupno) - stejný čas, 3. Hůlka (Hrubej vzorek) +8:28.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud