1. září 2015 • 10:12

Cyklista zůstane v umělém spánku, lékaři museli jeho probouzení zastavit

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Kris Boeckmans, vážně zraněný během osmé etapy právě probíhající Vulety, bude nejspíš ještě celý další týden udržován v umělém spánku. Lékaři sice podle prohlášení stáje Lotto-Soudal začali s jeho probouzením, později však proces zastavili kvůli otoku na plicích, který Boeckmansovi komplikuje dýchání. Dobrá zpráva ale je, že nemá zranění mozku.



Dvěma prudkými změnami prošel během večera a noci z pondělí na úterý zdravotní stav cyklisty Krise Boeckmanse. Jeho tým Lotto-Soudal napřed oznámil, že cyklista, uvedený po pádu na Vueltě do umělého spánku, neutrpěl zranění mozku. Lékaři plánovali 28letého závodníka během 24 až 48 hodin začít probouzet.

Jakmile však začali, museli proces zase zastavit. „Zranění plic Krisovi stále ještě příliš ztěžuje samostatné dýchání,“ uvedl tým v novém prohlášení. „Určitě ještě zůstane dalších sedm dnů v umělém komatu,“ uvedla stáj.

Týmový doktor Servaas Bingé představil snímky z vyšetření na CT, prokazující, že Boeckmansův mozek není poškozen. Jezdec utrpěl otřes mozku, zlomená tři žebra, proraženou plíci a řadu zranění v obličeji včetně zlomenin.

Belgičan způsobil v nedělní etapě pád v pelotonu, když si vybral čas na občerstvení a nejel na nerovnost na silnici. Společně s ním utrpěli zranění Dan Martin (Cannondale-Garmin) a Tejay van Garderen (BMC) a s pochroumanými rameny museli závod ukončit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud