9. října 2016 • 16:35

Týmovou časovku na cyklistickém MS vyhrál Etixx-Quick-Step

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časovku družstev na mistrovství světa v silniční cyklistice v Dauhá vyhráli jezdci belgického týmu Etixx-Quick-Step před obhájci titulu z americké stáje BMC. Třetí skončila australská Orica-BikeExchange. Etixx-Quick-Step dosáhl na třetí triumf po letech 2012 a 2013.



Izraelský tým Cycling Academy s jediným českým zástupcem v dnešním závodu Danielem Turkem skončil dvanáctý. Mezi ženami si pro titul dojely členky nizozemského týmu Boels Dolmans.

Prvenství pro belgickou stáj miliardáře Zdeňka Bakaly, jejíž barvy oblékají Zdeněk Štybar s Petrem Vakočem, vyjeli v dramatické přetahované s BMC Bob Jungels, Marcel Kittel, Yves Lampaert, Tony Martin, Niki Terpstra a Julien Vermote.

Vítězné družstvo vystoupilo opět na vrchol po loňském stříbru a třetí příčce z roku 2014, když 40 kilometrů dlouhou trať ujelo za 42 minut a 32 vteřin, tedy průměrnou rychlostí přes 56,4 kilometru v hodině.

O zkompletování hattricku usilující sestava BMC (Rohan Dennis, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney, Manuel Quinziato a Joseph Rosskopf) vítěze po celý závod naháněla. Na prvním mezičasu ztrácel americký tým přes tři vteřiny, po dvou třetinách trati pouhých sedm setin. V cíli byl ale rozdíl téměř dvanáctivteřinový.

Britská stáj Sky, která byla jedním z favoritů na pódiové umístění a v jejímž dresu se měl představit i Leopold König, skončila čtvrtá. König jen pár hodin před startem šampionátu odstoupil kvůli nemoci a nepojede ani individuální časovku.

O triumf stáje Boels Dolmans v závodě žen se postaraly Chantal Blaaková, Karol-Ann Canuelová, Lizzie Deignanová, Christine Majerusová, Evelyn Stevensová, Ellen Van Dijková. Vrátily porážku formaci Canyon-SRAM, s níž před rokem v Richmondu prohrály o šest vteřin.

Tentokrát byly o 48 vteřin rychlejší, přestože na mezičasu po první třetině čtyřicetikilometrové trati měly navrch obhájkyně titulu. Třetí skončil tým Cervélo Bigla s téměř dvouminutovým mankem.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Dauhá:

Časovka družstev (40 km):
Muži: 1. Etixx-Quick-Step (Jungels, Kittel, Lampaert, Martin, Terpstra, Vermote) 42:32, 2. BMC (Dennis, Küng, Oss, Phinney, Quinziato, Rosskopf) -11, 3. Orica (Durbridge, Edmonston, Hepburn, Impey, Matthews, Tuft) -37, 4. Sky, 5. LottoNL oba -54, 6. Movistar -1:11, ...12. Cycling Academy (m.j. Turek) -4:24.
Ženy: 1. Boels Dolmans (Blaaková, Canuelová, Deignanová, Majerusová, Stevensová, Van Dijková) 48:41, 2. Canyon -48, 3. Cervelo -1:56.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud