26. září 2015 • 21:38

Jako před 70 lety. Prague Black Panthers se utkali s armádou USA

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rámci netradičních oslav konce 2. světové války se včera na hřišti SK Slavoj Český Krumlov utkali v americkém fotbalu týmy Prague Black Panthers Generation a výběru americké armády US Army Dragoons. Zápas měl připomenout památné utkání v americkém fotbale, které proběhlo 15. září 1945 mezi týmy 94. pěší divize a 22. sboru amerických ozbrojených sil. Ty Český Krumlov před sedmdesáti lety osvobodily.



Vzhledem k tomu, že hráči Prague Black Panthers tvoří páteř reprezentace ČR a ta se dnes utká s Maďarskem, vytvořil mistr ligy ČR pro toto utkání unikátní tým složený mimo jiné z bývalých hráčů (proto Prague Black Panthers Generation).

Americké mužstvo bylo také sestaveno z různých jednotek umístěných v německém Vilseku. Zápas byl zpočátku vyrovnaný a defenzivní. Ale ještě v první čtvrtině se ujali po chybě českého týmu vedení US Army Dragoons v zelenočerných dresech a nakonec zvítězili (byť skóre nebylo důležité, Američané zvítězili 35:0).

Mistr české ligy vytvořil pro toto utkání unikátní tým složený mimo jiné z bývalých hráčů (proto Prague Black Panthers Generation).
Mistr české ligy vytvořil pro toto utkání unikátní tým složený mimo jiné z bývalých hráčů (proto Prague Black Panthers Generation).

S akcí, kterou zorganizovalo Sdružení cestovního ruchu v Českém Krumlově výrazne pomohla i Armáda ČR. Velitel pozemních sil generál Ján Gurník s úsměvem poznamenal, že by i čeští vojáci mohli do budoucna vytvořit tým pro americký fotbal, i když je nám bližší ten evropský.

Ostatně uvidí se, jak bude vypadat odveta, která proběhne v Českém Krumlově dnes odpoledne, tentokrát mezi týmy Armády ČR a Armády USA v kopané. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud