12. října 2015 • 10:46

NEJkurióznější touchdown historie NFL: Míč chytnul nohama

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pozici tight enda v americkém fotbale musíte vládnout především rukama, při pasové hře jste časým adresátem přihrávek od quarterbacka. Gary Barnidge z Clevelandu v nedělním utkání NFL s Baltimorem Ravens ukázal, že za to umí vzít i nohama. Palec, u ruky, nahoru.



Barnidge neskutečným způsobem, byť s valníkem štěstí, zachytil 18 yardovou přihrávku quarterbacka Joshe McCowna.

Ten odehrál úžasný zápas, proti obraně Ravens naházel 457 yardů a 2 touchdowny. Další touchdown dotlačil po zemi, Cleveland zvítězil 33:30 v prodloužení a v nové sezoně je po pátém hracím týdnu v divizi AFC North třetí s bilancí dvou výher a tří porážek.

Ale zpět k Barnidgeovi. Ve čtvrté čtvrtině za stavu 21:16 pro Baltimore se 30letý tight end dostal na hraně endzóny do souboje s obráncem, ve výskoku ztratil balanc a dopadl na zem. K úžasu všech fanoušků volný míč dopadl na jeho stehno, Barnidge bleskově zareagoval a přitáhl jej nohama k tělu a do rukou. Rozhodčí po chvíli dohadů uznali touchdown.

VIDEO: Podívejte se na neskutečný Barnidgeův catch


"Půlka štěstí, půlka umění. Rychle jsem si uvědomil, kde mám míč, a za to jsem byl odměněn," smál se v rozhovoru pro ESPN Barnidge. Skvělému catchi nevěřil ani quarterback McCown. "Přišel ke mně a křičel, že to chytil, neuvěřitelné, sice ne rukama, ale nohama. To už je teď jedno."

"Jsem strašně rád, Josh má ve mně důvěru, hází na mě, teď jsem mu to vrátil," uzavřel Barnidge.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud