Matěj Hejda
29. dubna 2016 • 12:00

Talent si zkazil draft NFL. Kluby couvly, když ho viděly s marihuanou

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si den, o kterém sníte celý život, a najednou se kvůli hloupé klukovině z minulosti změní téměř v noční můru. Něco takového se při draftu NFL stalo talentované hvězdě amerického fotbalu Laremy Tunsilovi. Obr z Floridy patřil k nejžádanějšímu „zboží“ večera. Místo toho kvůli kontroverznímu videu na Twitteru se stal terčem posměšků a tématem číslo jedna.



Na jaře není sledovanější den v nejpopulárnější sportovní lize v USA než první kolo draftu NFL. Měsíc před akcí média i fanoušci v zámoří neřeší téměř nic jiného. Jaký talent půjde na řadu jako první? Jaké bude další pořadí hráčů? Tipů a analýz je vždy tisíce, realita je pak vždycky trochu jiná a o překvapení není nouze.

Více než výsledky letošního prvního kola draftu ale celou akci poznamenalo bizarní video o jednom z největších talentů. Ofenzivní tackle Laremy Tunsil, jenž měl být podle většiny analýz jedním z nejžádanějších hráčů, si svoji hloupostí den snů proměnil téměř v horor.

Co se vlastně stalo? Jednadvacetiletý obr se nechal natočit, jak v plynové masce kouří marihuanu. Video někdo těsně před začátkem galavečera v Chicagu dal na hráčův twitterový účet, kde jej hned shlédly tisíce fanoušků i kluboví manažeři. Nepomohlo, že video bylo po pár minutách staženo a účet zablokován - problém už byl na světě.

VIDEO: Podívejte se na video s Laremym Tunsilem


Tunsil o ničem nevěděl a o celé záležitosti se dozvěděl až pár minut před první volbou. Zdrcen pak seděl v publiku a čekal, kdy po něm někdo sáhne. Řada týmů, která talentovaného hráče měla jako jednu ze svých priorit, po skandálu s videem radši ukázala na někoho jiného. „Absolutní klukovina, za kterou teď platí velkou daň v doposud největším dnu jeho života,“ komentoval skandál NFL odborník a specialista na draft Mike Mayock.

143 kilogramů vážícího obra si nakonec ze třinácté pozice vzal celek Miami Dolphins. Daleko později než se očekávalo, ale přeci jen. „Tohle je pro Laremyho obrovská zkouška. Od prvního dne bude pod obrovským drobnohledem. Snad se z této ostudy dokáže poučit,“ popřál Mayock na dálku mladému tackleovi, který kvůli propadu v žebříčku přišel zhruba o 13 milionů dolarů.

Ten hned na podiu a později na tiskové konferenci musel zodpovídat desítky otázek na skandál s videem. „O všem jsem se dozvěděl až tady. Někdo se naboural na můj Twitter a hodil tam tohle video. Teď jsem hlavně šťastný, že jsem součástí Miami. Udělal jsem velkou chybu a celé se to stalo před lety,“ okomentoval Tunsil video, jež málem zruinovalo začátek jeho profesionální kariéry.

Tunsilův skandál byl tématem číslo jedna. Jen málokdo v sále uvěřil, že video bylo natečeno před lety. Rodák z Floridy si na sebe každopádně upletl pořádný bič. Liga a celky NFL jsou totiž v posledních letech na podobné výstřelky alergičtí a vysoce je trestají.

TOP 5 nováčků draftu NFL 2016

1. Jared Goff QB - Los Angeles Rams
2. Carson Wentz QB - Philadelphia Eagles
3. Joey Bosa DE - San Diego Chargers
4. Ezekiel Elliott RB - Dallas Cowboys
5. Jalen Ramsey CB - Jacksonville Jaguars

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud