21. dubna 2015 • 11:16

Zvláštní věštba z letící rukavice: MLB vyhraje Chicago nebo San Diego?

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádnou dávku invence musel prokázat nadhazovač Jon Lester, hvězda baseballové MLB, když chtěl v zápase svých Chicago Cubs proti San Diegu vyautovat protihráče na první metě. Protože se mu v rukavici zasekl míček, který chtěl poslat na metu, neváhal Lester rukavici sundat a hodit ji celou! Nechtěně tak zároveň možná „předpověděl“ účast jednoho z obou týmů v letošním finále soutěže.



Jon Lester dorazil před sezonou do Chicaga jako velká hvězda, za to, že bude nosit dres Cubs, mu klub vyplatí podle smlouvy 155 milionů dolarů. Zatím se moc nepředvedl, všechny tři jeho starty skončily prohrou, o pozornost si přesto svojí pohotovostí řekl. 

Duchapřítomný hod rukavicí s míčkem v zápase proti San Diegu vzbudil v zámoří velkou pozornost. „Ze všeho nejvíc jsem byl překvapený, že jsem prudký odpal zachytil,“ komentoval svůj počin Lester, jemuž v rukavici skončil míč po odpalu pálkaře San Diega. A zůstal pořádně „zakousnutý“ uvnitř košíku.

„Sáhnul jsem po míči popaměti a nenahmatal jsem ho. Myslel jsem, že jsem ho vytrousil, že jsem si ho vyrazil rukou, co já vím… stalo se to hodně rychle a situace byla narýsovaná pro vyautování hráče a já jsem šel do toho,“ řekl hvězdný nadhazovač.

Jeho spoluhráč na první metě zareagoval neméně rychle a svoji rukavici upustil na zem, aby měl volné ruce a mohl být na Lesterův „příhoz“ pořádně nachystaný. Akce jim vyšla.

„Nikdy jsem to nezkoušel, ale nakonec aut je aut, tak to beru. Výsledek je stejný. Když jsem rukavici házel, jenom jsem doufal, že míč v ní zůstane, což se stalo. Tohle je jedna z bláznivých věcí, které se v baseballu stávají,“ připomněl Lester, že i takto kuriózní hod byl v minulosti už k vidění.

A co víc, vždycky to mělo historické souvislosti. Komentátoři našli v archívech, že hod rukavicí přišel v MLB v letech 1986 a 1999 a vždycky byl při něm na hřišti tým, který pak došel až do finále slavné soutěže – jednalo se o newyorské celky Mets (1986) a Yankees (1999).

Pokud by symbolika platila i dotřetice, mohou už teď v Chicagu nebo San Diegu doufat v hodně úspěšnou sezonu...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud