13. srpna 2015 • 15:45

Baseballová play-off extraligy začne soubojem veteránů!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátečním dnem začne play-off české extraligy baseballu. Do něj se probojovalo šest týmů. Úvodní zápasy obstarají duely Arrows Ostrava - Tempo Titans Praha a Technika Brno - Eagles Praha. Předsazenými týmy jsou Draci Brno a Kotlářka Praha.



Úvodní zápas prvního kola play-off mezi Arrows a Tempem (20:00 v Ostravě) bude pikantní v tom, že proti sobě nastoupí dvě baseballové legendy, ostravský Aleš Navrátil a Marek Rejman z Tempa Praha. S baseballem začínali v osmdesátých letech, v české extralize patří k nejzkušenějším. Velcí matadoři několik let společně hráli v české reprezentaci.

„Moc se na tu sérii těším. Aleše považuji za jednoho z nejlepších kamarádů. Je to nenápadný, ale neskutečně platný hráč. Je schopný odpálit v jakékoliv situaci, v tom je jeho síla. Na hřišti se ale přátelit nebudeme, je to možná moje poslední play-off a rád bych došel co nejdál,“ říká jasně Rejman (43 let). Tempo si vybojovalo postup do play-off po dlouhých letech.

Play off začíná již v pátek a bude se na co těšitFoto Jan Beneš

„S Markem se známe hodně dlouho, není to jen soupeř. Má plno zkušeností, některým klukům může pomoci po psychické stránce. Tempo má mladý tým, cizinci tam jsou dobře poskládaní, nebudete to jednoduché,“ říká Navrátil (42 let), který je zároveň asistentem trenéra.

Začátkem srpna Navrátil odpálil 800 hit, což je rekord české extraligy (statistika se eviduje od roku 1995). „Oslavy ještě pořádné neproběhly. Nyní se soustředíme hlavně na to, abychom se dostali do finále,“ dodává Navrátil.

Zejména na nadhazovače sází Eagles Praha v souboji s Technikou Brno. Pražský celek dal do formy kubánský trenér Viktor Kamil, který z důvodu komplikací s vízem přicestoval až v půlce května, tedy v době rozběhnuté sezony.

„Stmelil nás, stal se vůdčím článkem v našem týmu, což nám na začátku chybělo. Hlavně výborně pracuje s nadhazovači, kteří jsou naší nejsilnější zbraní,“ říká Jan Drábek, kapitán Eagles Praha.

To si však Technika Brno velmi dobře uvědomuje. „Víme o tom, že mají skvělé nadhazovače, hlavně levoruké. Připravujeme se na to,“ tvrdí Martin Střítecký, kapitán brněnského týmu. „Bude to souboj nadhazovačů, ti naši trénují odděleně, připravují se po psychické stránce. Věříme si, chceme postoupit,“ dodává Střítecký.

Domácí baseballová play-off se hraje na tři vítězné zápasy, titul obhajují Draci Brno.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud