Květoslav Šimek
14. června 2016 • 10:43

Ostravští "drakobijci" obhájili vítězství v Českém baseballovém poháru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem vyhráli Český pohár i mistrovský titul. Baseballisté Arrows Ostrava dominují kategorii do osmnácti let i v aktuální sezoně. V Praze získali Český baseballový pohár, k tomu si odvezli dvě ze tří individuálních trofejí. Jakub Grepl byl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje, Jakub Kubica bral cenu pro nejlepšího nadhazovače.



"Gratulujeme, drakobijci," hlásil Pavel Chadim, místopředseda výkonného výboru svazu a trenér Draků Brno, kteří v semifinále svedli s Arrows největší boj. Draci nakonec skončili třetí, druhá byla Třebíč.

"Obhájit je vždycky náročnější, jednoduché to rozhodně nebylo," říká trenér a šéf ostravského klubu Radim Kepák. "Kluci ale potvrdili, že tady roste výjimečná generace. Máme aktuálně tři reprezentanty v osmnáctce a další dva na ni rozhodně aspirují. Roli hrály i zkušenosti z extraligy, kterou už kluci pravidelně hrávají."

V Praze se utkalo devět týmů. Kromě ligových klubů i reprezentační výběr do 15 let. Ostravané vyhráli skupinu A s bilancí tří vítězství a jedné prohry. Porazili Techniku Brno 9:8, Eagles Praha 6:5, ČR15 8:5 a prohráli s Kotlářkou Praha 5:8. Skupinu B ovládli Nuclears Třebíč. Porazili Hrochy Brno 9:2 a Tempo Praha 27:7. S Draky hráli dva zápasy - první prohráli 2:6, druhý o umístění ve skupině vyhráli 6:2.

"Třídenní turnaje bývají zrádné limitací nadhozů, musíte správně rozložit síly, pošetřit si nadhoz na případné semifinále a finále," líčí Kepák. "To se nám povedlo. V semifinále s Draky Brno, což byl podle mého vrchol turnaje, to skvěle na kopci odházel Jakub Kubica. Do sedmé směny byl stav nerozhodný 1:1, nám se nakonec povedlo klíčový bod získat a vyhráli jsme 2:1."

Ve druhém semifinále Třebíč porazila Eagles 6:2. "Ve finále už právě Třebíči trochu došel nadhoz, od třetí směny bylo jasno," řekl Radim Kepák. Ostravané finále vyhráli 11:3. Zápas o třetí místo ovládli Draci Brno, porazili Eagles Praha 20:4. "Samozřejmě teď budeme chtít vyhrát i mistrovství republiky, protože obhájit double není v této kategorii běžnou záležitostí," dodal Kepák.

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. Arrows Ostrava

2. Nuclears Třebíč

3. Draci Brno

4. Eagles Praha

5. Kotlářka Praha

6. Hroši Brno

7. ČR U15

8. Technika Brno

9. Tempo Titans Praha

Nejužitečnější hráč: Jakub Grepl (Arrows)

Nejlepší pálkař: Marek Krejčiřík (ČR U15)

Nejlepší nadhazovač: Jakub Kubica (Arrows)

Sestava vítězného Arrows Ostrava: Michael Andraško, Daniel Černý, David Čontoš, Filip Daněk, Jakub Grepl, Jan Humlíček, Ondřej Košata, Tomáš Kovala, Jakub Kubica, Samuel Noskievič, Vojtěch Plánička, Michal Prokeš, Matěj Satoria, Alexandr Šín. Trenéři: Petr Kovala, Radim Kepák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud