20. června 2016 • 17:59

V Brně začníná baseballová slavnost: evropské týmy jdou proti Drakům

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draci Brno chtějí využít domácí prostředí k triumfu v baseballovém Poháru federace. Lídr české extraligy se od úterý do soboty utká jako favorit třetí nejvyšší pohárové soutěže v Evropě postupně s Apollem Bratislava, belgickým Spartans Antverpy, švédským Sölversborgem Firehawks, bulharským Blagojevgradem a ruským týmem SSHOR Moskvič. V neděli turnaj zakončí finálový duel nejlepších dvou celků.



„Jsme si vědomi role jednoznačného favorita,“ uvedl na setkání s novináři kouč Arnošt Nesňal. Přiznal zároveň obavu z možného podcenění výkonnostně slabších soupeřů a dodal, že o nich bude sbírat informace až v průběhu turnaje.

Za výhodu Draků považuje široký kádr nadhazovačů. „Budeme zřejmě jediný tým, který je připraven odehrát více zápasů za sebou. Naším jednoznačným cílem je postoupit do druhého nejvyššího poháru CEB, kde by příští rok po nedávném sestupu Kotlářky z prestižního Evropského poháru startovaly dva české týmy,“ řekl Nesňal.

Na marodce Draků je pouze Petr Čech, který si v posledním utkání Evropské ligy před dvěma týdny v Mnichově poranil rameno. Draci budou hrát všechna svá utkání od 19:00. Nedělní finále začne ve 14:00.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud