26. června 2016 • 19:41

Suverénní Draci Brno ovládli baseballový Pohár federace

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co den, to vítězství! Draci Brno potvrdili roli favoritů a v domácím prostředí vyhráli baseballový Pohár federace. Ve finálovém duelu porazili švédský celek Sölvesborg Firehawks 7:0. Tímto výsledkem vybojovali postup do příštího ročníku druhého nejvyššího evropského Poháru CEB, kde bude mít český baseball dvě místa. Jedno má po sestupu Kotlářky z prestižního Poháru mistrů.



Sölvesborg držel s Draky krok tři směny, v nichž inkasoval pouze jeden bod. Ve čtvrtém inningu ale Brňané přidali dalších pět a tím protivníkův odpor zlomili.

„Splnili jsme cíl, kterým bylo vítězství v turnaji. Potvrdil se rozdíl v herní kvalitě, většina soupeřů značně herně zaostávala. Jedinou výjimkou bylo naše utkání s Antverpami," uvedl kouč Draků Arnošt Nesňal.

Devatenáctinásobným domácím šampionům se dařilo celý týden. Nejprve porazili slovenský tým Apollo Bratislava, potom belgické Antverpy, švédský Sölvesborg, běloruský Blagoevgrad a ruský Moskvič. Brněnský tým získal také všechna individuální ocenění: nejlepším pálkařem byl oceněn Martin Schneider, nejlepší nadhazovač Jason Jarvis a MVP dostal Adam Hajtmar.

„Byla to skvělá zkušenost, nyní se budeme koncentrovat na domácí extraligu,“ dodal Nesňal.

Pohár Federace, finále:
Draci Brno - Sölvesborg Firehawks (Švéd.) 7:0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud