27. června 2016 • 17:24

Pražský baseballový týden láká na reprezentaci a celebrity

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravou české reprezentace před mistrovstvím Evropy bude již 35. ročník Pražského baseballového týdne. Letos je v turnaji jen pět účastníků, protože z ekonomických důvodů kvůli kvalifikaci World Baseball Classic nepřijel žádný další evropský tým. V areálu krčského celku Eagles se bude hrát od úterý do soboty.



„Měli jsme domluvený reprezentační výběr Francie, Německa a další týmy, bohužel z ekonomických důvodů nemohly přijet. Stále je vidět, že baseball není olympijským sportem, rozpočty nejsou takové. Snad se situace změní," vysvětlil Jan Bagin, ředitel turnaje, který se hraje od roku 1980.

Soupeři českého národního týmu bude juniorský reprezentační výběr do 23 let a dále americké kluby Drob Bears a International Stars. „Ty jsou sestavené z amerických a australských baseballistů, kteří hrají ve všech nejvyšších evropských ligách. Půjde opravdu o kvalitní hráče a těžké soupeře pro naše reprezentace," dodal Bagin. Posledním týmem je Pakistán.

Pro české „áčko" je turnaj ostrou přípravu na zářijové mistrovství Evropy v Nizozemsku. „Je to poslední společná akce, kde mají hráči možnost se ukázat trenérům pro finální soupisku evropského šampionátu. Vyzkoušíme je také v jiných herních situacích," uvedl Michal Müller, manažer české reprezentace. Kvůli tomu také do Prahy přijel kanadský trenér Mike Griffin, který vede český tým.

Již tradičně se hraje zároveň i Pražský softballový týden a o prvenství bude bojovat sedm týmů – česká reprezentace do 22 let a 19 let, domácí 7Days HBR, německý Haar Disciples, Polsko, výběr USA a Německa.

Součástí týdne je charitativní zápas pro děti nemocné cystickou fibrózou, v exhibici se představí sportovní komentátoři na straně ČT sport a proti nim Real Top team herce Ivana Trojana. Ta je na programu v úterý. Předávat se bude půl milionu korun. Specialitou je divácká soutěž: každý den získá jeden vylosovaný divák vyhlídkový let balonem nad Prahou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud