1. července 2016 • 16:00

Senzace! Baseballový loupežník Síla ukradl rekordní počet met

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat se na metu a čekat na nejvhodnější moment pro úprk na další. Tohle baseballistu Petra Sílu baví nejvíce. Aby také ne – hráč Kotlářky Praha se stal rekordmanem v počtu ukradených met v základní části extraligy. V utkání proti Technice Brno doběhl pro svoji 32 ukradenou metu, čímž v této statistice překonal Martina Schneidera z Draků Brno. A za další den přidal další dvě. „Když mám po zápase čistý dres, tak je to špatně,“ dodal Síla, který nyní hraje v české reprezentaci v rámci Pražského baseballového týdne.



Podle Síly, který v minulosti hrál v USA na univerzitních ligách, není při kradení met nejpodstatnější rychlost. „Nejdůležitější je předčíst rytmus nadhazovače, je to o instinktu a empatii.“

Sedmadvacet metrů mezi metami je prý potřeba zaběhnout pod 3,8 vteřiny. Chování polařů a nadhazovačů si Síla vždycky okoukne z lavičky. „Vnímám jejich zaběhnuté rutiny a automatismy. Sám se však snažím působit na hřišti tak, aby mě nikdo neprokouknul,“ popsal Síla, jehož cílem je ukradnout ve zbylých kolech extraligy 40 met. V neděli na své konto přidal další dvě ukradené mety.

V současné době se mrštný baseballista pohybuje na metách při Pražském baseballovém týdnu v Krči. Síla je totiž také v reprezentaci, která se na tradiční akci sehrává pro evropský šampionát. Ten se uskuteční v září v Nizozemsku.

„Trenér zkouší různé hráče pro finální soupisku. Na mistrovství Evropy totiž chceme získat medaili,“ tvrdil Síla. Českou reprezentaci v Praze prověřují dva americké výběry, které jsou složené z hráčů z nejlepších evropských ligy. A zrovna včera čeští baseballisté prohráli s International Stars 4:7. „Bohužel, zatím jsem žádnou metu neukradl,“ konstatoval Síla.

Finále Pražského baseballového týdne je na programu zítra v 18:00 v Krči.

Počet ukradených met v extralize
2016 – Petr Síla        34 (pozn.: aktuální sezona)
2011 – Schneider Martin    31
2012 – Drong Martin, Mráz Daniel, Schneider Martin (všichni)    22
2013 – Mráz Daniel    26
2014 – Hejma Matěj    28
2015 – Mráz Daniel    21

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud