21. července 2016 • 16:00

Baseballovou extraligu čeká moravské derby. Bude to mít grády, slibují týmy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle moravské derby má pořádné grády! Čtvrtfinále domácí baseballové extraligy svedlo proti sobě týmy Arrows Ostrava a Skokany Olomouc. Aktuální stav série je 1:1 na zápasy, ve kterých docházelo k pořádným přestřelkám (10:2, 18:5). A pokaždé vyhrávali hosté. Napínavá série bude pokračovat v pátek a v sobotu, rozhodovat se případně bude v neděli. Ve druhé sérii bojuje o postup do semifinále Technika Brno s Eagles Praha.



Znají se velmi dobře, vědí, co od sebe čekat. Rozhodovat v souboji mezi Arrows Ostrava a Skokany Olomouc budou maličkosti. „Rozhodne, kdo do zápasů dá více, nebo kdo udělá více chyb. Arrows jsou většími favority, v play-off jsou znát zkušenosti. Určitě si ale věříme,“ dodal Václav Voják, předseda olomouckého klubu.

Arrows budou chtít odčinit úterní drtivou porážku na domácím hřišti. „Byla to pro nás opravdu velká facka, kterou chceme v pátek doma napravit,“ prohlásil ostravský Jakub Malík. „V útoku máme větší sílu než Olomouc, proto je pro nás důležité zahrát dobře v obraně. Musíme být klidu.“

Do úterního zápasu nemohl za Ostravu zasáhnout trenér a zároveň elitní nadhazovač Boris Bokaj, který byl nemocný. Není jisté, zda bude hrát také v rozhodujících zápasech.

V dresu Skokanů nehraje Aleš Navrátil, který je v Olomouci na hostování právě z Arrows. Navrátil odletěl na zahraniční turnaj s reprezentací kadetů. „Pro Olomouc je to určitě oslabení, když proti nám v této sezoně hrál, zaznamenal nejvíce hitů,“ upozornil Malík, který se těší na atmosféru moravského derby. „Diváci to mají blízko, přijeli vždy podpořit své týmy, což je skvělé. Určitě chci diváky pozvat na špičkový a napínavá baseball také v pátek a o víkendu.“

Eagles se rozjeli, postoupí do semifinále?

Ve druhé sérii už vedou 2:0 na zápasy Eagles Praha, kteří porazili Techniku Brno. Dobře rozehrané čtvrtfinále chtějí stvrdit páteční výhrou na domácím hřišti v Krči. „Do play-off jsme vstoupili ze čtvrté příčky zajišťující výhodu domácího prostředí, což je vždy dobré. V obou utkáních jsme šli do vedení, které jsme dokázali udržet, v neděli v Brně se Technika snažila konec zdramatizovat, ale naši nadhazovači podali kvalitní výkon a tak po právu vedeme,“ popsal sérii Ladislav Chlup, trenér Eagles.

Technice se vstup do play-off vůbec nevydařil, aby vydržela naděje na pokračování, je potřeba uspět v pátečním večerním zápase v Praze. „Hlavní problémem je ve hře v útoku. Nedokážeme se prosadit proti nadhazovačům soupeře. A pokud obsadíme mety, nepřijde ten důležitý odpal, který by běžce stáhl na domácí metu. Hráči musí lépe pracovat se situacemi, kdy jsou na pálce,“ popsal Martin Střítecký z Techniky Brno.

Postupující týmy narazí v semifinále na Draky Brno a Kotlářku Praha.

Program čtvrtfinále play-off extraligy
Pátek
19:00   Arrows Ostrava – Skokani Olomouc
20:00   Eagles Praha – Technika Brno

Sobota
15:00   Skokani Olomouc – Arrows Ostrava
15:00   Technika Brno – Eagles Praha

Neděle
15:00   Arrows Ostrava – Skokani Olomouc          
15:00   Eagles Praha – Technika Brno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud