18. srpna 2016 • 21:15

Baseballisté poznají mistra: Draci chtějí 20. titul, Kotlářka touží obhájit

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vědí o sobě snad všechno, znají se dokonale. Několik let proti sobě nastupují... Před rozhodujícím víkendem ale svorně od obou finalistů baseballové extraligy zní: „Vůbec nevím, jak to dopadne.“ Až tak je finále mezi Kotlářkou Praha a Draky Brno vyrovnané. Současný stav je 1:1 na zápasy, hodně naznačit může už páteční utkání v Brně od 20:00. Další duel se hraje v sobotu od 15:00 na stejném místě a případný rozhodující pátý duel je na programu v neděli v Praze od 13:00.



Brněnské impérium proti pražskému obhájci. I tak lze vidět souboj Draků s Kotlářkou. Devatenáctinásobní šampioni z Brna usilují o jubilejní titul. O ten v loňském roce přišli právě v duelu s Kotlářkou. „Něco takového už nechceme zopakovat. Pohlídáme si, abychom slavili doma s našimi fanoušky,“ vyhlásil Arnošt Nesňal, manažer Draků Brna.

V Praze na Kotlářce se v úvodních zápasech prosazoval hlavně útok, padlo několik homerunů. „Takové výsledky nikdo nečekal,“ prohlásil Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha. Nejprve vyhrála Kotlářka 10:3, poté Draci 16:5. Jak budou probíhat následující zápasy? „Myslím, že bude rozhodovat obrana, kdo udělá méně chyb,“ tvrdil Daniel Vavruša, catcher Kotlářky Praha.

To jeho týmový spoluhráč Jakub Sládek si myslí opak. „Doposud se prosazovali pálkaři, rozhodne útok. Nesmíme se bát, ale musíme hrát aktivně na pálce.“

Draci se na duely s Kotlářkou velmi těší. „V obou zápasech chceme vyhrát, rozhodně se nechceme do Prahy vracet,“ vyhlásil Michal Ondráček. Jasno pak o novém mistrovi bude nejpozději v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud