21. srpna 2016 • 22:05

Baseballoví Draci Brno slaví 20. jubilejní titul, porazili Kotlářku

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

1, 2, 3, 4…. 20! Tolik titulů už vybojovali Draci Brno v české baseballové extralize. V novodobé historii domácích kolektivních sportů je to ojedinělý počin, kterému se blíží pouze Tatran Střešovice, florbalový klub se šestnácti tituly. Svůj jubilejní úspěch získali Draci Brno v rozhodujícím pátém zápase na hřišti Kotlářky Prahy, když zvítězili 21:9. Reprízu loňského finále ovládli 3:2 na zápasy.



„Když jsme vyhráli první a druhý titul, nemysleli jsme si, že zvítězíme tolikrát. Číslo dvacet je krásné a jsem na to moc hrdý,“ prohlásil Arnošt Nesňal, manažer Draků Brno.

Na hřišti loňských mistrů začali lépe Draci, kteří si vypracovali náskok 11:2. V sedmé sérii ale Kotlářka zaútočila pěti úspěšnými doběhy a snížila na 7:11. Jenže brněnští baseballisté nepovolili drama a v osmé směně nasázeli deset bodů.

„Chytli jsme druhý dech, ale Draci už byli rozjetí. V úvodu nám nic nevycházelo, ať to byla hra v poli nebo výkon nadhazovačů. Doplatili jsme na to, že dva ze tří našich elitních nadhazovačů byli zranění. Možná by to vypadalo jinak,“ prohlásil Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha, která měla v sobotu mečbol, který však nevyužila.

VIDEO: Draci po rozhodujícím vítězství nad Kotlářkou


Pro Draky byl ve finálové sérii rozhodující moment, když sobotní zápas zvládli otočit z 0:2 na 4:2. „Obrovsky nás to posilnilo. Proti Kotlářce jsme totiž většinou dotahovali. Páté utkání bylo pro nás potěšením, že jsme ho mohli hrát a chtěli jsme ho urvat,“ tvrdil Nesňal.

Na pálce se tradičně dařilo Martinu Schneiderovi nebo Michalu Ondráčkovi, kteří si připsali čtyři hity a homerun. Za Draky za plot pálil ještě Jason Jarvis a Pavel Budský. „Na pálce jsme byli výrazně lepší a podpořili jsme to dobrou obranou, jako vždycky. I když Kotlářka dotahovala, vůbec jsme o sobě nepochybovali a věřili si,“ dodal Schneider.

O tom, jak budou vypadat oslavy Draků, není ještě jasno. „Jsem člověk, který se soustředí na cestu než na cíl. Po chvilce jsem byl moc šťastný, opravdu moc,“ popisoval Nesňal, manažer Draků Brno.

Další metu si brněnští baseballisté nestaví. Chtějí se soustředit na Evropskou ligu a prosadit se více v tamní konkurenci. „Nedíváme se na konkrétní číslo v počtu titulů, v každém roce chceme být první. V dalších sezonách se budeme pokoušet prosadit se v Evropě, láká nás soupeřit s nejlepšími evropskými týmy,“ tvrdil Nesňal.

Baseballová extraliga, finále
5. zápas
Kotlářka Praha - Draci Brno 9:21.
Konečný stav série: 2:3.

Počet titulů v extralize
Draci Brno        20
Technika Brno    3
Kotlářka Praha    1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud