27. října 2016 • 07:42

Cubs vrátili Clevelandu úder. Světová série MLB je srovnána

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté Chicaga Cubs vyhráli druhý zápas Světové série MLB v Clevelandu 5:1 a srovnali stav s Indians na 1:1 na zápasy. Duel skvěle rozehrál nadhazovač Jake Arrieta, který povolil domácím první odpal až v polovině šesté směny, a po dlouhodobém zranění se zaskvěl na pálce Kyle Schwarber.



Loňský nejlepší nadhazovač Národní ligy Arrieta výborně kombinoval čtyři druhy nadhozů. Problémům čelil jen v první směně, kdy dal dvě mety zdarma, ale bod nepustil. "Chtěl jsem příliš. Pak jsem se uklidnil a házel, co umím," řekl Arrieta, který zahrál šest strikeautů a vystřídal v šesté směně, kdy jeho tým vedl 5:1.

Dvakrát se odpalem postaral o stažení bodů Schwarber. Poprvé poslal míč do hry ve třetí směně a poté v páté. Prožívá tak snový návrat do sestavy, jelikož od dubna nehrál kvůli zranění kolena a naskočil až ve Světové sérii.

Indians se ve srovnání s prvním utkáním na pálce neprosadili. Měli za celý zápas jen čtyři odpaly a skórovali díky "divokému" nadhozu Arriety v šesté směně. Domácím nepomohli ani v hledišti fandící basketbalisté Cavaliers, úřadující šampioni NBA.

"Dovolili jsme jim příliš moc odpalů a udělali moc chyb. Chceme-li vyhrát, musíme hrát přesně na všech frontách," řekl kouč Indians Terry Francona.

Chicago se radovalo z prvního vyhraného zápasu ve finále MLB od roku 1945 a nyní se těší na zápasy před svými fanoušky. Světová série bude od pátku do neděle pokračovat třemi duely na jejich ikonickém hřišti Wrigley Field.

"Jedeme na Wrigley a fanoušci na jednom z nejhezčích sportovních stánků světa budou šílet nadšením. Bude to nádherné a doufám, že pro nás také šťastné," řekl kouč Cubs Joe Maddon, jehož tým čeká na triumf v MLB dlouhých 108 let.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud