8. dubna 2016 • 08:39

Suverénní Spieth už zase vládne Masters. Vede o dvě rány

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američan Jordan Spieth začal golfové Masters stejně suverénně, jako vloni končil. Loňský šampion je, stejně jako před rokem, už po prvním dnu ve vedení. Na osmnáct jamek mu stačilo 66 ran a dostal se tak šest ran pod par hřiště.



Na slavném hřišti v Augustě kdysi dominoval Tiger Woods, který tady čtyřikrát vyhrál v letech 1997 – 2005. Teď si zde svůj vítězný obývák dělá jeho mladý nástupce. Dvaadvacetiletý Američan Jordan Spieth se v Augustě drží ve vedení v součtu s loňskem už pět kol a zároveň vyhrál šest kol z posledních sedmi, pokud se započítá i předloňský ročník, v němž se při své premiéře dělil o druhé místo.

„Nevím, co na tomhle místě je. Prostě to tady miluju,“ řekl Spieth.

Podobně jako jeho soupeři se přitom v prvním dnu Masters musel vyrovnávat s obtížnými podmínkami. Golfistům komplikoval situaci silný vítr, který dosahoval rychlosti až čtyřiceti kilometrů v hodině.

„Když jsem viděl, co má přijít, spokojil bych se s výsledkem dvě rány pod par a vůbec bych nemusel hrát,“ hodnotil Spieth. „Cítil jsem, že má hra jde správným směrem. Z toho, jak dobře jsem se cítil, jsem tolik nevytěžil.“

Spieth má o ránu menší náskok než před rokem, kdy výkonem 64 ran pod par začal cestu k celkovému výsledku 270 ran, čímž vyrovnal rekord Tigera Woodse  z roku 1997.

Do problémů se dostal na slavné jamce šestnáct. První ránou netrefil green, ale nakonec zachránil aspoň par.

Za ním jsou po prvním dnu Novozélanďan Dany Lee a Ir Shane Lowry.

Výsledky po prvním dnu: 1. Spieth (USA) 66, 2. Lee (N. Zél.) 68, 2. Lowry (Ir.) 68, 4. Casey, Rose, Poulter (všichni Angl.), Kjeldsen (Dán.) a García (Šp.) všichni 69.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud