17. června 2016 • 13:39

Spilková začala na Dýšině třemi ranami nad par: Bylo mi špatně!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Klára Spilková nastoupila navzdory nemoci do turnaje Tipsport Golf Masters a zahrála tři rány nad par. Nejlepší české profesionálce to v prvním kole turnaje Ladies European Tour v Dýšině u Plzně nejspíše bude stačit jen na druhou polovinu výsledkové listiny.



Jednadvacetiletá Spilková po návratu z majoru PGA Championship onemocněla angínou, dostala antibiotika a přestože jí lékaři i start nedoporučovali a rodiče rozmlouvali, tak nastoupila. "Chtěla jsem moc hrát. Je to stejně důležité jako olympiáda, protože to je doma," řekla Spilková, která by měla hrát v srpnu na hrách v Riu.

Startovala v 6:51 z jamky číslo deset v dešti. "Bylo mi špatně. Myslela jsem, že dám dvě jamky, maximálně devět, ale pak jsem se rozešla," řekla.

Spilková vstoupila do turnaje na Dýšině třemi ranami nad par
Video se připravuje ...

Na jedenáctce přehrála green, míček nenašla a zapsala double bogey. Na čtrnáctce a šestnáctce sice skórovala, ale pak přišlo bogey po trojpatu na sedmnáctce. Další dvě udělala po ráně do bunkeru na jedničce a na dvojce. Zbytek jamek zvládla v paru. Z hřiště odjela odpočívat a doufala, že bude schopná hrát i v sobotu. "Myslím, že půjdu," řekla s vědomím, že bude muset bojovat o cut a postup do nedělního finále.

V čele je momentálně Němka Isi Gabsaová, která nasázela šest birdie, měla jen jedno bogey a má skóre -5. Z dvanácti českých hráček se zatím nejlépe vede amatérce Haně Ryškové. Po patnácti jamkách byla dokonce s bilancí -2 na děleném čtvrtém místě, ale v závěru dvakrát chybovala a došla v paru. Druhá polovina startovního pole teprve hraje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud