12. června 2013 • 04:01

Češi na nás plivali! A simulovali, zlobí se kapitán kanadských hokejbalistů

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sami Kanaďané tento úlet přirovnávají v internetových diskusích k brutálnímu selhání hokejisty Todda Bertuzziho. Kapitán hokejbalové reprezentace ze země javorového listu však bláznivé počínaní svého spoluhráče obhajuje. „Češi zvolili taktiku filmování, simulování a posmívání,“ odůvodňuje útok, při kterém byli zraněni dva čeští hokejbalisté a slovenský rozhodčí.



Právě rozhodčí byli podle kanadského kapitána Terryho Ryana hlavními původci celého konfliktu. Neuměli totiž prý anglicky. „Kdyby uměli, nikdy by se to nestalo. Nadělalo to hodně problémů,“ míní na svém twitteru.

Na něm se kanadský vůdce čile rozepsal, když reagoval na článek kanadského serveru Toronto Sun. Jako druhý hlavní důvod vidí podle něj v až komickém přístupu soupeře.

„Češi jednoduše zvolili taktiku filmuj, simuluj a posmívej se! Nikdy jsem nic takového neviděl,“ říká Ryan. „Plivali nám na střídačku a každý zákrok přihrávali. A po všem se nám navíc opakované vysmívali,“ stěžuje si kapitán, jehož tým překvapivě prohrál v semifinále domácího mistrovství světa 1:5.

Až neuvěřitelně zní Ryanův výrok, kterým chce svá slova dokázat: „Podívejte se na to video. Dokonce i jejich gólman tam předstírá, že je knokautován.“

Jak moc český brankář, který při bránění spoluhráče vlastním tělem utrpěl několik ran pěstí do zátylku, podle vás simuloval, posuďte na sami.

VIDEO: Bitka začíná od 2:13

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud