Květoslav Šimek
16. července 2013 • 21:41

Mladí stolní tenisté v Ostravě vybojovali šokující evropské zlato

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenisté Tomáš Polanský a Patrik Klos vybojovali na mistrovství Evropy v Ostravě šokující zlatou medaili v soutěži družstev kadetů. V play off postupně vyřadili Rusko 3:0, Francii 3:1 a ve finále i Slovinsko 3:2.



Tomáš Polanský ve finálové bitvě vydoloval dva body ve dvouhrách. Porazil Paulina i Jorgiče. Znovu si pochvaloval obrovskou podporu plných ochozů porubské haly.

„Byl jsem dost nervózní, takže jsem se dostával do zápasu trochu pomaleji, ale rychle jsem to hodil za hlavu a snažil se za každou cenu držet taktiku,“ radoval se Polanský. „Stejně jako v minulých zápasech mi i tentokrát pomohli diváci, takže jsem zápas nakonec zvládl.“

Jeho parťák Patrik Klos svou první dvouhru s Jorgičem ztratil a nevedlo se mu ani ve čtyřhře, která byla až dosud velkou zbraní českého týmu. I proto šel Klos na rozhodující pátý zápas hodně svázaný. První set s Paulinem také prohrál 2:11. A ve druhém setu ztrácel hned z úvodu 0:2.


V tu chvíli si vzal trenér Pěnkava oddechový čas. Klos se zklidnil a zápas fantastickým způsobem otočil. Vyhrál 3:1 a získal klíčový bod ke zlaté medaili. „Obrovskou zásluhu na mém výkonu v posledním zápase má i druhý trenér Klásek,“ radoval se Klos.

„V průběhu předchozí dvouhry si mě vzal do rozcvičovny a neustále mi opakoval, ať na nic nemyslím, jen na svoji hru. V prvním setu to ještě nebylo ono, ale když mi to trenéři zopakovali i během oddechového času, něco se ve mně zlomilo. Zahrál jsem první dobrý míček, pak druhý a moje údery začaly být čím dál jistější. Soupeř si toho musel všimnout, protože začal kazit nepochopitelné údery.“

Zlato českých kadetů je rozhodně velkým překvapením. „Je to něco fantastického,“ hledal slova Patrik Klos. „Naším hodně odvážným cílem před turnajem byl postup do semifinále a tím zisk bronzových medailí. A my máme titul! Tohle nemá chybu.“

Cesta kadetů ke zlatu
FINÁLE: Česká republika – Slovinsko 3:2
Tomáš Polanský – Erik Paulin 3:1 (-7,7,9,7), Patrik Klos – Darko Jorgič 0:3 (-7,-8,-6), Tomáš Polanský, Patrik Klos - Erik Paulin, Darko Jorgič 1:3 (-9,-6,9,-8), Tomáš Polanský - Darko Jorgič 3:0 (8,7,5), Patrik Klos - Erik Paulin 3:1 (-2,8,1,2)

SEMIFINÁLE: Česká republika – Francie 3:1
Tomáš Polanský – Joe Seyfried 3:1 (9,-7,13,8),



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud