20. května 2015 • 16:08

Squashista Koukal chce titul z extraligy, Buldoky posílí i světová trojka

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kategorii jednotlivců má squashista Jan Koukal ve sbírce už šestnáct titulů, v extralize družstev mu však v barvách ixi club Buldoci koruna pro tuzemského krále squashe chybí. To se má ale změnit už tento pátek, kdy je na programu ve Squashparku Cibulka finále extraligy družstev. „Letos by to snad mohlo dopadnout, na papíře jsme favorité,“ vyhlíží úspěch Koukal.



Zdá se, že z hlediska nabití týmu udělal maximum pro to, aby se triumf dostavil. Za Buldoky nastoupí v roli jedničky třetí hráč světa Gregory Gaultier z Francie. Vysvětlení, jak se povedlo dvojnásobného vítěze prestižního British Open přesvědčit, aby v Praze hrál, je jednoduché. Je to Koukalův švagr.

„Start je u Grega vždycky otázkou jeho programu a jsem rád, že to tentokrát vyšlo a může nastoupit,“ poznamenal spokojeně Koukal.

Gaultier je přitom zvyklý na zajímavé finanční odměny, v případě startu za Buldoky ale nebude prý tak náročný. „Úplně zdarma nehraje, ale je k nám milejší, než kdyby hrál jinde v Evropě,“ svěřil se Koukal, který bude týmovou dvojkou.

Francouzská hvězda připustila, že jeho prioritou jsou turnaje okruhu PSA. „Hraju hodně soutěží v Evropě, ale teď je čas, tak rád nastoupím,“ usmál se Gaultier, bývalá světová jednička.

V roli týmové trojky pak Buldoci pošlou do boje českou dvojku Petra Martina a čtyřkou je Slovák Peter Kviečinský. „Cizince ale mají také ostatní týmy. Nebude to formalita, nikdo z nás nesmí zaváhat,“ řekl Koukal.

Ten po mistrovství republiky jednotlivců léčil zraněný kotník a moc toho po šampionátu nenahrál. „Když to půjde hladce, tak třeba nebudu muset ve finále ani nastoupit,“ směje se Koukal.

Co by se muselo stát? Tak předně musejí Buldoci postoupit do finále přes tým Corkers A Ostrava. V boji o titul by pak šel Koukal na kurt až jako poslední, takže kdyby všichni jeho parťáci vyhráli, nemusel by se tuzemský suverén ani namáhat a měl by titul.

„Ale kotník už je v pořádku,“ přesvědčuje, že se soupeřům klidně postaví a odehraje zápasy v plné parádě. „Těším se na to, celý rok hraju sám za sebe, tak teď budeme v týmu. Prožíváme to spolu, fandíme si, jsme kamarádi.“

Buldoci se v semifinále utkají s celkem Corkers A - Ostrava a druhou dvojici tvoří SC Strahov A a Viktoria Brno. Do ženského semifinále postoupily a spolu se utkají Viktoria Brno s výběrem SC Otec a Fotorobot s SC Strahov A.

Finále extraligy družstev se odehraje ve Squashparku Cibulka. Semifinále začnou v pátek v 9:00, finále žen se má hrát od 14:00, mužské týmy si o titul zahrají od 16:00. „Před pěti lety přišlo na exhibici 250 diváků a bylo plno. Tak kdyby venku pršelo, byla by šance, že lidi zase přijdou,“ doplnil Koukal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud