18. června 2015 • 19:17

Poslední výstřel. Emmons je potřetí těhotná a končí kariéru

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ataky medailí, další závody, nebo klid rodinného kruhu? Kateřina Emmons se ve 31 letech rozhodla. Střelkyně vlastníci kompletní sadu olympijských medailí, tituly mistryně světa i Evropy dnes ukončila kariéru. Je potřetí těhotná.



Jednatřicetiletá manželka amerického sportovního střelce Matthewa Emmonse, s nímž vychovává šestiletou dceru Julii a dvouletého syna Martina Henryho, vyhrála na olympiádě v Pekingu 2008 střelbu ze vzduchové pušky. V této disciplíně má také titul mistryně světa a Evropy.

Ke svému rozhodnutí dospěla po březnovém mistrovství Evropy, po kterém onemocněla zápalem plic, z něhož se dostávala dva měsíce. A právě do toho se nečekaně dozvěděla, že je těhotná. "Nic mi za moje zdraví nestojí. Bylo toho hodně krásného, ale je čas to utnout a začít si užívat jinou kapitolu života," prohlásila Emmons.

Prožívala hodně stresu se dvěma dětmi a se třetím by už sportovní kariéru nezvládala. "Oba jsme cestovali na stejné závody ve stejnou dobu, je potřeba rodinu zabezpečit, což není jednoduché," uvedla. Nechtěla také přicházet o školní povinnosti dcery Julie. "Bude mít svoje aktivity, chce hrát florbal, hrát na flétnu, nechci, aby mi tohle utíkalo."

Emmons, za svobodna Kůrková, vybojovala svou první velkou medaili už v roce 2002, kdy se v osmnácti letech stala ve finském Lahti mistryní světa. Evropské tituly získala v letech 2004 a 2007, z kontinentálních šampionátů má celkem pět cenných kovů, v sezoně 2006 se navíc stala vicemistryní světa.

Na olympijských hrách uspěla už v roce 2004 v Aténách, kde skončila třetí. O čtyři roky později v Pekingu se prosadila také ve své doplňkové disciplíně sportovní malorážce, v níž obsadila senzační druhé místo. Startovala ještě na OH v Londýně, kde skončila čtvrtá ve vzduchovce.

Její o tři roky starší manžel je také trojnásobným medailistou z OH ve střelbě z malorážky, v Aténách získal zlato.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud