22. září 2015 • 13:13

Doufám, že derby „S“ nestihnu a budu ve finále, přeje si squashista Koukal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milovníci dobrého squashe jsou v pozoru. Česká asociace squashe pro ně totiž připravila lahůdku v podobě turnaje Prague squash open 2015. Ten se uskuteční v termínu od 24. do 27. září ve  sportovním areálu Hamr v Praze – Záběhlicích. V akci budou muži i ženy, dotace každé z akcí je 5000 amerických dolarů. Mezi muži bude jedničkou Sebastiaan Weenink z Nizozemska, 96. hráč světa, turnajovou dvojkou pak český suverén Jan Koukal.



Česká squashová jednička chce na domácím turnaji uspět. Hodně v oblibě má ale taky fotbal. A v době, kdy se má hrát o titul na Prague squash open 2015, je na programu slavné derby „S“. Koukal věří, že nedostane šanci podívat se na fotbal přímo na stadionu. Kdyby na zápas mohl jít, znamenalo by to jediné, že na squashovém kurtu neuspěl.

„Jsem velký slávista, to je o mně známé. Ale doufám, že tohle derby vynechám, protože budu hrát finále,“ přeje si. „A věřím, že Slavia to zvládne i tak a vyhraje,“ dodává.

V hlavní soutěži mužů se představí i dva zástupci nastupující generace českých hráčů Martin Švec a Daniel Mekbib (ten se v prvním kole utká právě s Koukalem). V kvalifikaci se pak představí ještě dalších sedm českých squashistů.

V turnaji žen je první nasazenou hráčkou Deon Saffery z Walesu (47. na žebříčku PSA). Největší soupeřkou by jí měla být Natalie Grinham z Nizozemí, která je na žebříčku jen o 2 místa za ní, ale jedná se o bývalou světovou dvojku, trojnásobnou finalistku mistrovství světa a mistryni Evropy, která se na turnaje vrací po narození již druhého syna.

Turnaje se bohužel ze zdravotních důvodů nemůže zúčastnit nejlepší domácí hráčka Lucie Fialová a tak české barvy bude v hlavní soutěži hájit pouze Anna Klimundová a v kvalifikaci dalších 5 hráček.

Celý program začíná ve čtvrtek 24. září kvalifikací, ženy začínají hrát v 10 hodin, muži v poledne. Večer následuje finále kvalifikace v 18:00 (ženy) a ve 20:00 (muži). Zápasy prvního kola a čtvrtfinále jsou ve stejných časech na programu v pátek. Semifinále se budou hrát v sobotu od 14:00 (ženy) a od 16:00 (muži). Finále je plánováno na neděli, ženy budou hrát od 15:00 a muži od 16:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud