25. září 2015 • 10:58

Je libo přeletět schody? Skejťák Pek sbírá evropské úspěchy

Autor: tpf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad každý ve hře se jménem skatera Tonyho Hawka nutil virtuální postavu k nejkrkolomnějším trikům. Vyskočit, protočit skateboard pod nohama, rotovat s ním ve vzduchu, obrousit zábradlí… Málokdo by si přitom v reálu troufnul jenom sjet kopec. To Martin Pek podobné triky stříhá s rutinou. A to tak dobře, že sbírá medaile z evropských závodů. Do sobotního mistrovství ČR jde jako favorit.



Přeletět schody s rotujícím skatem pod nohama? Pro Martina Peka žádný problém. Co tenhle mládenec zvládne jen tak s lehkým úsměvem, to by se mnozí možná ani neodvážili zkusit ve zmíněné počítačové hře. Ostatně, mrkněte sami…

Skateboarding však není jen cool zábava pro partu z parku, je to sport, ve kterém se dají sbírat úspěchy. Ty české momentálně doluje z evropských závodů právě Pek. O víkendu se vrátil ze španělského Madridu, kde se svými kumpány obsadil na mistrovství Evropy týmů třetí místo, týden před tím si přivezl druhé místo z maďarských Offline Games. Na obou scénách už má na kontě z dřívějška i prvenství. Je mistr Evropy v týmech a vyhrál třeba i jeden ze závodů 20. ročníku Mystic Skate Cupu, mezi skejťáky řádně ceněné túry. „Na výsledcích z poslední doby je vidět, že všechno šlape dobře, i když zlepšovat se dá samozřejmě neustále,“ uvědomuje si 26letý Pražák.

V sobotu ho spolu s tuzemskou elitou čeká mistrovství republiky na pražské Štvanici. Jako jeden z favoritů půjde do závodu, který už taky dokázal vyhrát. „Ale jsem trochu pověrčivý, svoje šance radši neodhaduju,“ usmívá se.

Co je jasné, až zase rozjede svoji show, bude na co se dívat. Protože nad tím, co tenhle bourák dovede, zůstává někdy rozum stát a fyzikální zákony se drží stranou…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud