20. prosince 2015 • 12:37

Hvězdy nezklamaly. Domácí thajboxeři ovládli galavečer v Jesenici

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní večer v Jesenici u Prahy patřil skvělým zápasům převážně podle pravidel muay thai, diváci však mohli shlédnout i dva zápasy K-1 a celý večer načalo utkání MMA. Hlavní tahouni večera Jan Soukup, Luboš Vrňata a především Michal Krčmář nezklamali a předvedli parádní zápasy završené výhrou. Stejně dobře si počínali i další domácí bojovníci.



Čtrnáct zápasů thajského boxu mohli vidět diváci v Jesenici u Prahy. Pořádající pražský Lanna Gym představil svých devět bojovníků, z nichž padli jen dva. První zápas si připsal po jasné výhře Bernard Plavec, který jasně na body přemohl dominantním výkonem maďarského soupeře Ištvána Sczusze.

Druhé utkání přišel na řadu velmi nadějný teprve osmnáctiletý thajboxer Tadeáš Růžička, který na body porazil Pavla Pupenu. Na holandského Karima el Amariho nestačil Jaroslav Chmel, který prohrál 0:3 na body. "Neposlouchal, nevěřil si, prostě takhle se vyhrávat nedá," zhodnotil zápas na facebookové stránce X Gym, pod kterým Chmel trénuje.

Matěj Kozubovský porazil na body Marka Cupku. Páté utkání nabídlo jako první zápas podle pravidel K-1. V těžké váze nakonec zvítězil Jiří Stariat, který si poradil s Františkem Kohoutem. Šestý zápas porazil knockoutem v prvním kole Kryštof Mareš Renato Gomeze.

Jediný zápas ženských bojovnic v podání německé Laury Torre a domácí Alexandry Jursové vyhrála na body česká thajboxerka. Jedním z očekávaných zápasů pak byl ten mezi Hamzou Hajim a Tomíkem Nguenem. Utkání jednoznačně ovládl český showman, který si se soupeřem pohrál a jasně ho ve třetím kole porazil.

Do ringu se postavil také jeden z hlavních taháků večera Luboš Vrňata z Hanuman Gymu. Ostřílený zápasník dokázal svého soka Ištvána Bobise ve druhém kole sestřelit k zemi a vyhrát knockoutem. Ve druhém utkání podle pravidel K-1 pak neporažený David Vinš vyhrál nad Vilémem Fenclem.

Další jednoznačné vítězství za domácí Lanna Gym si připsal Ladislav Krištůfek. Ten v zápase na 5 krát dvě minuty porazil na body Tomáše Drábika. Svůj dominantní výkon vytěžil i k tomu, aby v jednom z klinčů zamával svým fanouškům.

Na body vyhrál i Daniel Škvor, který si poradil s Patrikem Zdrojevskym. Parádní výkon pak předvedl Jan Soukup, který v těžké váze porazil teprve osmnáctiletého, ale velmi nadějného holandského bojovníka Donegi Abenu.

Večer pak ukončil hlavním zápasem Michael Krčmář v utkání na pětkrát tři minuty. Narvaná hala fanoušků ho dovedla k výhře na body nad Ramonem Küblerem. "Co k tomu dodat? Myslím si, že jsem našel recept na svého soupeře a porazil ho, i když jsem musel poslední dvě kola trochu přidat. Každopádně je stále co pořád zlepšovat, takže vím na čem zapracovat, abych na příští Jesenici byl zase o něco lepší," sdělil druhý den na své facebookové stránce Krčmář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud