27. února 2016 • 16:35

Rio má na dosah! Český judista Petřikov ovládl Evropský pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Judista Pavel Petřikov ovládl Evropský pohár v Praze. V kategorii do 60 kilogramů vyhrál všech pět zápasů a na mezinárodní scéně slaví druhý triumf za posledních šest let. Loni vyhrál Oceania Open ve Wollongongu. Ziskem 100 bodů do světového žebříčku si navíc pojistil účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro, která by mu teď už neměla utéct.



Devětadvacetiletý Petřikov nejprve porazil Španěla Raúla Diáze na wazari, ve druhém kole na ippon Izraelce Assafa Almoga, ve čtvrtfinále Palestince Simona Jacúba a už v polovině semifinále na ippon zdolal Mongola Battulgu Gambaatara.

Finálový soupeř Cedric Revol z Francie svedl s Petřikovem vyrovnanou bitvu. Oba judisté bodovali na juko a po pěti minutách rozhodl o triumfu českého reprezentanta menší počet trestů.

Až do oprav váhy do 73 kilogramů se probojoval Jakub Ječmínek, v nich však nestačil na Ukrajince Artěma Chomulu a skončil na děleném sedmém místě. Ve stejné váze se naopak nevedlo zkušenému Jaromíru Ježkovi, který prohrál hned první zápas a znovu si zkomplikoval boj o Rio.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud