Autor: iSport.czpan
30.6.2016 • 18:30

Prověřte své limity. Extrémní závod ARMY RUN chystá novinky, poběží se i v Praze

Vstoupit do diskuse
0

Série překážkových běhů ARMY RUN se pomalu přesouvá na Moravu. Organizátoři zároveň chystají novinky. Kromě nejbližších závodů ve Vyškově a na Ještědu již připravují i závěrečný závod sezóny v Praze. Navíc kromě nejnáročnější trati u Liberce (ARMY) byla přidána ještě jedna kratší trať (CIVIL).



„Po Vyškově a Ještědu bude vrcholem sezóny závod v Praze. Poběží se 15. října a trať povede z Jarova na Žižkov, dokonce i symbolicky kolem sochy Jana Žižky. Na více než deseti kilometrech čeká na závodníky přes 40 překážek,“ přiblížil Martin Liška, zakladatel závodů ARMY RUN.

Pro velký zájem organizátoři rozšířili o jeden okruh i závod na samotném Ještědu. Původně mělo jít pouze o nejnáročnější závod celé série s označením ARMY s délkou přes 15 kilometrů a více než 60 překážkami. Na vyžádání je tak ještě na stejný den, tedy 13. srpna, doplněna trasa CIVIL, která má jen pět kilometrů a přes dvacet překážek.

Aktuálně nejbližší závod se poběží 16. července ve Vyškově. „Závodníky opět prověří náročná trať NATO, kde se díky záštitě Ministerstva obrany uskuteční další z běhů přímo v areálu armádního prostoru. Stejně jako loni i letos se do závodu zapojí i profesionální vojáci,“ doplnil Liška.

Armádní atmosféru a kombinaci fyzických a psychických překážek jako štěkot psů, plazení se v příkopu s bahnem a podobně doplní i zcela nové překážky.

Na všechny závody je již nyní možné se registrovat, přičemž kapacita je omezená.

Prvního letošního závodu ARMY RUN v Hluboké nad Vltavou se účastnilo téměř 1100 běžců. Trať dlouhou více než pět kilometrů a čítající přes 30 překážek nejrychleji zdolal Jiří Vacík s časem 37min 34s. Nejrychlejším týmem byl Ajfel s časem 42min 26s (počítá se čas posledního běžce z týmu).

Mezi závodníky byl i Čeněk známý z dua ViralBrothers, který již potvrdil svou účast i na závodu ve Vyškově. Pokud vás zajímá atmosféra závodu a jak vypadají překážky, neváhejte se podívat na příspěvek, který Čeněk ze závodu natočil.

Další plánované závody v roce 2016

● Vyškov - středně náročný závod NATO – 16. července (40+ překážek na 10 km)
● Ještěd - nejnáročnější závod ARMY – 13. srpna (60+ překážek na 15 km)
● Ještěd - lehčí verze závodu Civil – 13. srpna (20+ překážek na 5 km)
● Praha - středně těžký závod NATO – 15. října (40+ překážek na 10 km)


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}