14. listopadu 2016 • 12:44

Ind Mangaonkar a Kubáňová opanovali squashové turnaje v Praze

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový titul na českém áčkovém turnaji vybojoval v Praze indický squashista Mahesh Mangaonkar. Ve finále na Strahově porazil 65. hráč světového žebříčku PSA domácí jedničku Jana Koukala 3:0 (5, 6, 4) na sety. V ženském turnaji zvítězila Zuzana Kubáňová, když si ve finále poradila s Terezou Svobodovou 3:0 (5, 4, 8) na sety.



Rodák z indické Bombaje hrál v České republice áčkový turnaj vůbec poprvé. Na cestě za titulem neztratil ani set, v semifinále porazil Jakuba Solnického. „Byla to skvělá zkušenost. Byl hrozně rychlý, hůř se proti němu všechno zakončovalo, protože každý balon doběhl. Navíc je vysoký, takže bylo těžké ho přelobovat,“ myslí si ostravský squashista Solnický.

Tuhý souboj o finále svedli Jan Koukal s Ondřejem Uherkou. Pokaždé sety končily stavem 11:9 pro nejlepšího českého squashistu. „Kouki vždy v koncovce zahrál fantasticky, s tím se nedalo nic dělat. Nebyl to ode mě úplně ideální i výkon, ale věřím, že se poučím a příště to bude lepší,“ popisoval Uherka.

Ve finále se pak Ind Mangaonkar utkal s Koukalem. „Moc dobře se mi proti němu nehrálo. Celý turnaj jsem odehrál trochu zraněný. Chtěl jsem se hlavně dostat do finále, pak už to pro Inda byla formalita,“ popisoval Koukal, sedmnáctinásobný domácí šampion.

Prvenství z ženského áčka si v této sezóně již potřetí odváží Zuzana Kubáňová. V letošním roce na domácí půdě neprohrála ani jeden zápas a ztratila pouze jediný set, a to v semifinále s Denisou Peleškovou.

„Je to příjemný. Už asi půl roku sbírám zkušenosti na PSA okruhu, kde vidím, že se squash dá hrát takticky úplně jinak a efektivněji. S trenérem se od začátku spolupráce zaměřujeme právě na změnu celkového pojetí hry a taktiky. A na tomto áčku mi to pomohlo,“ popisovala Kubáňová, česká ženská jednička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud