1. listopadu 2015 • 08:00

OTÁZKY A ODPOVĚDI: Co vás zajímá o Dostihovém klubu iSport.cz?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte zájem o vstup do Dostihového klubu iSport.cz? Projdetěte si odpovědi na nejčastější otázky.



Jaké jsou cíle klubu?

Cílem klubu je přilákat lidi k dostihům a poskytnout široké veřejnosti možnost spolupodílet se na vlastnictví dostihových koní, což je pro samotného jednotlivce velice nákladná záležitost. První metou bylo získání prostředků na pronájem koní ve vlastnictví Josefa Váni. Pro sezonu  2016 se podařilo pronajmou hnědáka Theophila. Cílem klubu je vlastnit několik koní, kteří budou startovat téměř pravidelně. Nebráníme se spolupráci i s dalšími trenéry.

S kterými koňmi klub počítá?

Trenér Josef Váňa dostihovému klubu pro sezonu 2016 pronajal šestiletého hnědáka Theophila, který byl v roce 2015 druhý v Mostě a v závěru loňského roku vyhrál dostih v Kolesách. V srpnu 2016 vyhrál poprvé na hlavním překážkovém závodišti v Pardubicích a v říjnu startoval v Poplerově memoriálu, skončil druhý.

Jak často můžu vidět koně?

Při každém dostihu, kterého se koně účastní. Účastníci projektu budou mít příležitostně přístup do paddocku a rovněž do stájí. Klub také několikrát ročně organizuje výjezdy přímo na místo, kde je kůň dlouhodobě ustájen.

Budu se moct setkat s Josefem Váňou?

Josef Váňa je majitelem a trenérem Theophila, kterého připravuje ve svých stájích v Mlýncích na Karlovarsku. Je možné ho vidět během organizovaných návštěv v jeho stájích a také na vybraných dostizích, kterých se náš kůň zúčastní.

Logo nového dostihového klubu, jehož členem můžete být i vy! Logo nového dostihového klubu, jehož členem můžete být i vy!Foto iSport.cz

Poběží naši koně Velkou pardubickou?

Dlouhodobým cílem dostihového klubu je účast koně ve Velké pardubické. Theophilos je na začátku kariéry, i on však může být výhledově koněm do tohoto dostihu.

Jak často budou naši koně běhat?

Záleží na konkrétním koni. Překážkový kůň má zhruba čtyři až šest startů za rok. Dostihový klub se bude snažit dohodnout program pronajatých koní tak, aby je lidé mohli v rámci možností vidět běhat co nejčastěji.

Co když se kůň zraní?

Bude záležet na charakteru zranění a prognóze. Pokud se bude kůň moci vrátit na dráhu v řádu měsíců a bude nadějný, tak zůstane v klubu. Pokud by bylo zranění vážnější, tak se po vyléčení prodá, vrátí z nájmu a pokusíme se získat jiného koně.

Kolik koní bude mít klub v budoucnu?

Počet koní bude záležet na počtu přispěvatelů. Naším průběžným cílem je mít v blízké době alespoň 2-3 koně, tak aby startovali koně vlastnění či pronajatí klubem co nejčastěji. Do budoucna by mohlo být koní i více. Maximální počet není omezen, záleží jen na počtu zájemců.

Co když se koni nebude dařit?

Dostihy jsou sport – a žádný sport nedává jistotu vítězství. Cílem většiny tuzemských stájí, které vlastní překážkové koně, je uspět právě ve Velké pardubické. Proto je naším cílem mít v portfoliu více koní. Pokud by náš kůň neměl výsledky dlouhodobě, tak se vrátí, prodá nebo vymění.

Na co půjdou moje peníze?

Z ročních poplatků se platí náklady na zakoupení, případně pronájem koní, jejich ustájení, veterinární péči a trénink koní, náklady na účast v dostizích a provoz klubu.

Můžu dát účast na projektu jako dárek?

Samozřejmě. Může se jednat například o ideální vánoční dárek! Vygenerujeme Vám dárkový certifikát. Nutné je jen zadat všechny údaje pro následnou komunikaci s obdarovaným.

Kolik účast v projektu stojí?

Pro sezonu 2017 nabízíme jednotlivé členství (1500 korun), párové členství (2000 korun) a rodinné členství (3000 korun).

Mohu svou účast v projektu v průběhu roku ukončit?

Samozřejmě. Z technicky organizačních důvodů ovšem není možné vyplatit vložené prostředky, ani jejich poměrnou část.

Žijte se svým koněm díky dostihovému klubu iSport.cz
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud