30. listopadu 2016 • 10:35

Připojte se! Dostihový klub jede k Váňovi na předvánoční návštěvu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostihový klub iSport.cz oslaví premiérovou sezonu ve stájích trenéra Josefa Váni v Mlýncích na Karlovarsku. Projekt otevřený široké veřejnosti dál láká nové zájemce. Současní i noví členové se můžou v sobotu zúčastnit předvánoční návštěvy Váňovy trenérské centrály, v níž se připravuje i hnědák Theophilos, kterého má klub od Váni pronajatého.



Dobrodružná cesta Dostihového klubu iSport.cz má za sebou první sezonu, v které přilákala sedmdesát členů a dala tak vzniknout historicky nejpočetnějšími syndikátu v zemi. Druhý říjnový víkend v den Velké pardubické si členové užili prestižní Poplerův memoriál, v němž klubový kůň Theophilos doběhl druhý. V sobotu společně ve Váňových stájích oslaví úspěch první sezony v Česku dosud nevídaného projektu.

„Podle mě to účel splnilo. Je to supr a doufám, že bude lidí ještě víc,“ usmívá se Váňa.

Pro současné i nové členy klub v sobotu pořádá návštěvu trenérových stájí. Lidé si budou moct prohlédnout zázemí centrály osminásobného jezdeckého šampiona Velké pardubické, setkat se s klubovým koněm Theophilem a v případě zájmu se i dostat do sedla.

Dostihový klub iSport.cz

- Veřejnosti otevřený dostihový klub, který si klade za cíl vlastnit jednoho či více dostihových koní a umožnit tak členům za minimální roční poplatek prožívat pocity majitelů závodních koní

- Pro letošní sezonu klubu trenér Josef Váňa pronajal šestiletého hnědáka Theophila

- Theophilos se letos zúčastnil čtyř dostihů, z nichž jeden vyhrál, při Poplerově memoriálu byl druhý

- Další informace na www.dkfans.cz a dostihovyklub@seznam.cz

„Svézt se u nás na koni není vůbec žádný problém. Ale Theophilos není typ na takovéhle hraní. On zrovna není vhodný, aby na něm jezdil kde kdo, ale nějak to vymyslíme,“ usmívá se Váňa.

Dostihový klub iSport.cz je veřejnosti otevřený projekt, který si klade za cíl postupně vlastnit jednoho či více dostihových koní a umožnit tak členům za minimální roční poplatek prožívat pocity majitelů závodních koní, a to nejen u Josefa Váni, ale výhledově i u jiných českých trenérů.

V první sezoně Váňa klubu pronajal šestiletého hnědáka Theophila, talentovaného a svéhlavého koně, který rád před dostihy divočí v paddocku. Theophilos to předvedl v červnu při prvním startu pro zelenobílé klubové barvy, když už v paddocku vyklopil jezdce Boekhouta a dostih nakonec k překvapení publika zakončil na tribuně mezi diváky.

V dalším pardubickém dostihu už pod vedením žokeje Josefa Váni mladšího doběhl čtvrtý a v srpnu zvítězil ve steeplechase cross-country na 3400 metrů. Vrcholem Theophilovy sezony byl pak start v Poplerově říjnovém memoriálu, kde skončil po boji druhý.

Přes třicet členů Dostihového klubu iSport.cz si užilo návštěvu ve stájích Josefa Váni
Přes třicet členů Dostihového klubu iSport.cz  si užilo návštěvu ve stájích Josefa Váni

Díky pochopení pardubických organizátorů se kluboví členové se před každým dostihem na hlavním překážkovém závodišti i v nadstandardním počtu několika desítek dostali do paddocku. Podívali se i do V.I.P. lóže a také si spolu s trenérem Váňou a žokejem Váňou mladším v srpnu užili vítězný ceremoniál.

„Theophilos se má suprově, nic mu nechybí,“ hlásí Váňa. „Jsme hlavně rádi, že sezonu přečkal ve zdraví a těšíme se na další. Snad bude líp. Musíme přeprat jeho vrtochy, ale naděje tam je. Už se dostal do jedničkového dostihu. Bude asi potřebovat delší distanc. Já si myslím, že by v Pardubicích mohl dělat radost i ve větších dostizích.“

Noví zájemci o členství klubu se mohou hlásit na stránkách www.dkfans.cz, nebo na mailu dostihovyklub@seznam.cz a mohou hned v sobotu vyrazit na návštěvu do Váňových stájí.

Dostihový klub iSport.cz se sešel u Váni už vloni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud