Květoslav Šimek
19. května 2015 • 10:59

Kdo nahradí Orphee des Blins? Trenér Váňa hlásí do Velké šest koní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Královna Orphee des Blins opustila dostihový trůn, po třech vítězstvích ve Velké pardubické steeplechase České pojišťovny ukončila kariéru. V sobotu se v Pardubicích rozjede boj o uvolněnou pozici, běží se první kvalifikace. Celkem je po prvním kole přihlášek na 125. ročník Velké pardubické (11. října) nahlášeno 56 koní. Nejvíc jich dodal legendární Josef Váňa – přihlásil jich hned šest.



První z koní trenéra Váni, kteří by letos mohli útočit na triumf, se představí už tuto sobotu ve Velké ceně Pardubic. Do první kvalifikace je přihlášený osmiletý Wild Danger – třetí z loňské Ceny Vltavy. Na přihláškách má trenér Váňa ještě další pětici Zarif, Hipo Jape, Rabbit Well, Taro a Thallium.

„Pan Váňa už několikrát ukázal, že koně pro Velkou pardubickou připravit umí,“ komentoval jména přihlášených Josef Bartoš, žokej a dvojnásobný vítěz Velké pardubické. „Bude to první ročník bez Orphee des Blins. Očekávám, že se bude více taktizovat, nebude to jen hon na kobylu, která běží stylem start-cíl. Bude to mnohem zajímavější. Ale teprve sezona ukáže, v jaké formě koně jsou.“

Po třech koních přihlásili Radek Holčák (Peintre Abstrait, Lingarry, Handsome Jack), Stanislav Popelka (Nikas, Borderland, Modena) a Čestmír Olehla (Klaus, Pareto, Cherwick). „Jsou přihlášeni všichni, o kterých si majitelé myslí, že na to mají,“ říká Olehla. „O předpokladech se dá mluvit, až se odběhnou kvalifikace. Uvidíme, jak se to vyvine, bude se to tříbit.“

Respektovaný trenér Grzegorz Wroblewski, který dovedl ke třem výhrám Orphee des Blins, má po odchodu ze Stájí Pegas na přihlášce sedmiletého ryzáka Jam Taki ze stáje Nýznerov. Ze zahraničí je zatím hlášeno osm koní. Tři z Francie, dva z Irska a tři ze Slovenska.

Na první kvalifikaci je do Pardubic v sobotu hlášeno dvacet koní. Kromě Wild Dangera (Javor) od Váni například Trezor (Epicos) trenérky Hany Kabelkové, Moula a Valldemoso (oba Iron Ladies Ostrava) trenéra Jiřího Uhla nebo Gauner Danon (Meridian) od Františka Holčáka.

Na seznam přihlášek na 125. ročník Velké pardubické se podívejte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud