Květoslav Šimek
29. září 2015 • 07:43

Tragédie na dostizích v Brně. Žokej Köhl nepřežil pád ze Zadara

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragicky skončily nedělní dostihy v Brně. Zkušený žokej Michal Köhl, který se chystal na letošní Velkou pardubickou, spadl z dvanáctiletého Zadara a následkům pádu podlehl.



„Já jsem to přímo v dostihu neviděl, protože Michal jel za mnou, ale kluci, kteří u toho stáli, říkali, že mu Zadar skočil trochu brzo, pustil nohy do předního skoku a hodil salto,“ líčí žokej Marek Stromský, který dostih také jel. „Letěl bezvládně… Doktoři už jej pak bohužel nezachránili.“

"Šlo o tragickou náhodu bez cizího zavinění. Žokej vypadl nešťastně ze sedla, když Zadar na proutěné překážce klopýtl a upadl. Kůň jej nezalehl. Navzdory okamžité lékařské pomoci se nepodařilo jezdce zachránit," řekl ČTK šéf dostihového areálu Brno-Dvorska Josef Vymazal.

Dostih v Brně byl 5. kategorie, zkušený žokej Köhl jej chtěl absolvovat jako přípravu na blížící se Velkou pardubickou. Jeden těžký pád měl už letos na jaře. Po zranění to byl jeho první dostih. Ve Velké pardubické měl být Köhl stejně jako před rokem v sedle bělouše Ter Milla.

Velkou pardubickou jel pardubický rodák Michal Köhl sedmkrát. Poprvé v roce 2002 s Polebosem. Nejlepším výsledkem bylo 6. místo s Brambuschem.

Michal Köhl (úplně vpravo) během kvalifikace na Velkou pardubickou v roce 2014.
Michal Köhl (úplně vpravo) během kvalifikace na Velkou pardubickou v roce 2014.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud