Květoslav Šimek
13. května 2016 • 11:09

Váňa má nabito. Do Velké přihlásil nejvíc koní, sám chce startovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět koní přihlásil trenér a žokej Josef Váňa do 126. ročníku Velké pardubické steeplechase s Českou pojišťovnou. Nikdo jich po prvním kole přihlášek nemá víc. Váňa do překážkového vrcholu sezony (9. října 2016) hlásí tyto koně: Zarif, Rabbit Well, Ange Guardian, Rabbit Hawk Wing a Power Zar. Přičemž v sedle osmiletého Rabbit Hawk Winga by se chtěl Váňa sám objevit.



„Já si myslím, že to je kůň pro mě, takže pokud zůstaneme oba dva zdraví, chci to určitě zkusit,“ nechal se slyšet osminásobný vítěz Velké pardubické. „Jestli mi ho teda majitel vůbec půjčí,“ dodal s úsměvem na adresu šéfa stáje Rabbit Trhový Štěpánov.

Po čtyřech svěřencích na přihlášce mají Čestmír Olehla a rodinný tandem František a Radek Holčákovi. Olehla do dostihu hlásí mimo jiné i sedmiletého Reapera - syna dvojnásobné vítězky Registany (2003 a 2004). „Chce to čas, překážkoví šampioni dozrávají později,“ věří Olehla tomu, že se některý z potomků Registany také prosadí. „Pravda ovšem je, že Registana vyhrávala už ve svých čtyřech letech…“

Na přihláškách je i Nikas, distancovaný vítěz z posledního ročníku. V jeho sedle by měl být znovu Marek Stromský. V Pardubicích by se měli oba objevit už příští sobotu, kdy se běží první kvalifikace na Velkou pardubickou. „Pokud se nic nestane, mělo by to tak být,“ potvrdil trenér Stanislav Popelka. První kvalifikaci by měl běžet i Ribelino s Pavlem Kašným, kteří se po Nikasově diskvalifikaci stali oficiálními vítězi 125. ročníku.

Přihláška do Velké pardubické už má i zahraniční zastoupení. Nahlášeni jsou tři koně z Francie (Un Fou, Roi Garry, Vinga), jeden z Velké Británie (Bless The Wings) a jeden ze Slovenska (Cooper). Největší hvězdou je sedmiletá Vinga, kterou připravuje trenér Emmanuel Clayeux. Vinga už mimo jiné vyhrála v nejdelším dostihu na světě Prix Anjou-Loire Challenge na 7300 metrů.

ESA NEJÚSPĚŠNEJŠÍCH TRENÉRŮ DO VELKÉ PARDUBICKÉ

JOSEF VÁŇA

Zarif (9 let, stáj Köi Dent)

Rabbit Well (10, Rabbit Trhový Štěpánov)

Rabbit Hawk Wing (8, Rabbit Trhový Štěpánov)

Ange Guardian (8, Stáj Anděl strážný)

Power Zar (7, Chládek a Tintěra - Váňa)

ČESTMÍR OLEHLA

Klaus (11, Dr.Charvát)

Pareto (9, Wrbna Racing)

Hegnus (8, Ševců)

Reaper (7, Wrbna Racing)

FRANTIŠEK A RADEK HOLČÁKOVI

Puntarenas (10, Nicole TJ Monty UH)

Gauner Danon (10, Meridian)

Peintre Abstrait (10, Elektromontáže Mička)

Lingarry (10, Vasury Kolesa)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud