Květoslav Šimek
23. května 2016 • 09:38

První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Kasim, obhájce nedojel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První kvalifikaci na Velkou pardubickou steeplechase s Českou pojišťovnou vyhrál jedenáctiletý Kasim s Marcelem Novákem (Stáj Kejzlar). Do cíle doběhlo čtrnáct koní z devatenácti, neuspěl poslední vítěz Velké pardubické Ribelino (Lokotrans). Předposlední skončil distancovaný Nikas s Markem Stromským (Castor).



„Kasim má rád aktivní průběh dostihu, dneska navíc výborně skákal. Ukázal svou třídu,“ pochvaloval si žokej Novák. Kasim patří k překážkovým stálicím. Velkou pardubickou už běžel třikrát, pokaždé skončil do pátého místa. V roce 2013 byl čtvrtý, v dalších dvou ročnících shodně pátý. Pokaždé s Marcelem Novákem.

V cílové rovině Kasim odrazil nápor Rabbit Wella s Josefem Váňou mladším (Rabbit Trhový Štěpánov) i Hegnuse s Janem Kratochvílem (Ševců). Druhý sice doběhl Rabitt Well, ale Váňa ve finiši Kratochvíla s Hegnusem zablokoval, dostihová komise pořadí v cíli přehodila.

První dvě místa obsadili potomci plemeníka Magnuse, který běhával v barvách Stáje Wrbna. Favorizovaný Zarif doběhl s Josefem Bartošem osmý. Zklamáním byly výkony Nikase a Ribelina – dvou nejlepších z posledního ročníku Velké pardubické. Nikas se Stromským skončili předposlední, Ribelina jeho žokej Pavel Kašný zadržel. Kvalifikaci má coby vítěz splněnou, nechtěl riskovat.

Do cíle se nedostali ani Ter Mill, Sherardo, Amaragon a Lorain. Kvalifikační podmínky kromě tří nejlepších splnili Vandual (Vadual ČR) , Al Jaz (Quartis-Zámecký Vrch), Reaper, Pareto (oba Wrbna Racing), Klaus (Dr.Charvát), Templář (Stáj Luka-trdenik.com), Modena (EŽ Praha), Nikas (Castor) a Lingarry (Vasury Kolesa). Kvalifikaci splnil i Eldorado (Zhoř), ale ten do Velké pardubické hlášený zatím není.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud