21. června 2016 • 13:11

Váňa jde znovu do sedla, v sobotu pojede kvalifikaci na Velkou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá písnička jednou končí, v Josefu Váňovi ale ještě melodie zbývá. Třiašedesátiletý žokej se v sobotu po dvaceti měsících pauzy znovu ukáže v sedle. Ve druhé kvalifikaci na Velkou pardubickou povede osmiletého valacha Rabbit Hawk Wing, s nímž by chtěl v říjnu znovu na start Velké pardubické.



„Chtěl bych to v sobotu vyzkoušet, jestli to má ceny. Mám problémy s rukou, mám problémy s kolenem, chci zjistit, jestli to má ceny operovat, nebo ne,“ líčí Váňa.

S aktivní kariérou žokeje už se loučil několikrát, naposledy v říjnu 2014, když při derniéře s Tiumenem doběhl do cíle předposlední. Vloni se do dostihu nedostal, protože neměl koně pro Velkou pardubickou. Letos je ale situace jiná. S Rabbit Hawk Wingem má na slavný dostih své plány.

Nejdřív ale spolu musí zvládnout kvalifikaci. Proto budou v sobotu v Pardubicích na startu Memoriálu majora M. Svobody v rámci silného pole, v němž nechybí ani loňský vítěz Velké pardubické Ribelino.

„On je taky po rekonvalescenci, byl operovaný před dvěma měsíci. Ale už sedm týdnů pracuje sedm týdnů bez omezení. Fyzicky to dáme, ale musíme mít taky štěstí,“ říká Váňa.

Osminásobný šampion Velké pardubické na sobě v poslední době znovu tvrdě pracuje. V neděli v Meranu si dal na kole svou oblíbenou vyjížďku, kterou se utvrzoval o formě v dobách, kdy vítězil s Tiumenem.

„Vyjel jsem, kam jsem potřeboval, když jsem jezdíval Tiumena. Snad mám fyzičku podobnou tomu, co bylo předtím, ale je to čím dál tím větší dřina,“ ulevil se Váňa. „Většinou jezdím na kole, trochu jsem byl bruslit, sem tam plavat, ale kolo je nejschůdnější. I když koleno mě začalo zlobit, v neděli jsem to trochu přehnal….“

Na sobotu je však Váňa připraven.

„Určitě budu spát jako každej jinej večír, v tomhle směru už několik let žádný problém nemám,“ usmívá se.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud